torsdag den 1. januar 2009

Hvorfor vælger vi ferie i motorhome?

Natur, camping, selvbestemmelse og samvær. Det er hvad ferie i motorhome handler om for min familie.

Natur
Motorhomeferie handler om at komme tæt på naturen. Have tid til at nyde og bruge naturen, men stadigvæk med et niveau af luksus, der ligger over campingferie i telt.

Campingliv
Motorhomeferie handler om tid på campingpladserne. Tid til campinglivet. Tid til at lave bål på skovcampingpladserne og tid til at bruge faciliteterne, når vi bor på de gode campingpladser med swimmingpools.

Spiser ude, når vi har lyst
Motorhomeferie handler om frihed til selv at bestemme, hvor vi spiser. I min familie spiser vi nok ude hver anden eller tredje dag, men gerne til frokost. Har vi haft en god lang dag ude i naturen, så spiller det ikke at skulle finde en restaurant og derefter vente en halv time på maden. Det er hverken godt for vores unger eller os forældre. Det giver ikke en god oplevelse. Det virker i hvert fald ikke i min familie. Vi vil selv bestemme, hvornår vi spise ude og hvor.

Familiesamvær
Det stærke krydderi ved en lang motorhomeferie er familiesamværet. Det at være sammen 24/7. Et tempo der tager hensyn til børnene. Det giver udfordringer, men også en uendelig række af gode oplevelser og minder, der luner gennem de kolde vinteraftener hjemme i Danmark. ”Kan I huske dengang, vi sad...”

Prisen
Det er ikke dyrt at holde ferie i motorhome. Tværtimod. Vi rejser gerne i eller omkring skolernes sommerferie.
Om vi vælger bil, hoteller/moteller og spiser ude eller motorhome, campingpladser og primært spiser i motorhomet, så har vi brugt det samme beløb, når vi er tilbage i Danmark.

Derfor motorhome
En nat i Banff National Park havde vi ikke fået vores førstevalg af campingplads. Vi fik ikke en plads ved Two Jack Lake, men oppe på Two Jack Main. Vi havde en hyggelig aften med bål og en god nats søvn, men vi ville jo gerne ned til søen. Om morgenen, inden morgenmaden, pakkede vi sammen og kørte de ti minutter til parkeringspladsen lige ved Two Jack Lake.

Ungerne blev sendt ud og lege. Femten minutter senere stod havregryn, mælk og kaffe på bordet i vores motorhome. Mens vi indtog morgenmaden nød vi udsigten til Two Jack Lake og bjergene i baggrunden. En oplevelse vi ikke kunne få på en kør-selv ferie i bil. Derfor vælger vi ferie i motorhome.

For os handler det om at vælge den rigtige ferieform. Til de typer vi er. Hvad det er for nogle oplevelser vi gerne vil have med hjem fra en tur til Canada og USA. Derfor vælger vi ferie i motorhome. Vi kører ikke køre mange kilometer. Vi vil gerne tæt på naturen, bruge tid på campingpladserne, havde tid sammen og selv bestemme hvornår vi spise ude. Derfor vælger vi i 2009 for 5. år i streg ferie i motorhome.

Kom til foredrag om ferie i motorhome i Canada og USA. Det sker hos MyPlanet i Århus og København. Klik her og læs mere.

Ingen kommentarer: