23 september

Så er der igen bison i Banff National Park

130 år efter der senest var bisoner i Banff National Park i de canadiske Rocky Mountains er bisonen tilbage. I 2016 blev der hentet en lille flok på 16 bisoner fra Elk Island National Park, en halv time øst for Edmonton, til en indhegning i Banff National Park. Flokken er nu vokset til 26 dyr og efter de nyfødte kalve er kommet på benene og ser ud til at klare sig har Parks Canada besluttet at slippe dyrene fri i naturen. I den 1.200 km2 store park. Det skete i august måned.

Nu kan du se bison i Banff National Park
Som besøgende i Banff National Park skal vi nu tage højde for de store tunge dyr, der har for vane at vandre i vejkanten og på tværs af vejen, hvor det passer dem. Park Canada vil de første år forsøge at holde flokken til bestemte græs område i parken og sørge for at bisonerne ikke vandre ud på prærien.

Da der i over 100 år ikke har været fritlevende bisoner i Alberta provinsen, så er dyrene ikke beskyttet af nogen lov om truede dyrearter, hvis de forlader nationalparken og vandrer ud i de frie landskaber på prærien. En lidt speciel situation. Hvordan vil rovdyrene i parken reagere på bisonerne? Der er mange ukendte faktorer, så Park Canada overvåger situationen meget nøje og har ridende parks rangers klar til at hjælpe bisonflokken, hvis det bliver nødvendigt at vise dem rigtig vej, til dale med græs, væk fra civilisationen på prærien, etc.

Nu kan du se bison i Banff National Park, Alberta, canada
Nu kan du se bison i Banff National Park
Dejligt at bisonen er tilbage og det bliver spændende fremadrettet at kunne se de op til 600 kilo store "pelstunge" dyr bevæge sig ”sejlende” gennem Banff National Parks flotte landskaber.

Ingen kommentarer: