10 januar

Motorhomerejse gennem det vestlige USA

USA-rejsen 2008 var en lang række af store oplevelser og eventyr. Med motorhomet var det nemt, det gav frihed og god komfort. Den perfekte familieferie. Vi var to voksne og to børn på seks og otte år. Rejsen bestod af tre dele.

1) Vi fløj til Seattle og havde to dage med bil, hvor vi kørte til Vancouver i Canada.
2) Tilbage i Seattle blev bilen afløst af et 25 fods motorhome, og i 26 døgn bragte de 300 hestekræfter os rundt i det vestlige USA – fra Everett, lidt nord for Seattle, og gennem Washington, Idaho, Montana, Wyoming, Utah, Nevada og Californien til Los Angeles.
3) Vi fløj fra Los Angeles til New York og havde fire dage i New York efterfulgt af tre dage i Washington DC, inden turen gik tilbage til Danmark.

Bryce Canyon National Park i Utah.

USA er fyldt med enestående natur, og meget af det bedste er samlet i nationalparkerne. Vi havde valgt at besøge fem af dem: Yellowstone, Grand Teton, Arches, Bryce og Zion. Parker, der indbyder til udendørsoplevelser, camping og ferie i motorhome.

Vi blev ført gennem disse fantastiske naturscener i det vestlige USA i et selvkørende sommerhus, så vi altid havde mad og toilet lige ved hånden. Ugen i New York og Washington DC var kronen på værket, men motorhomedelen var hovedværket og helt klart den bedste del af ferien. Læs mere på http://www.rejsertilusa.blogspot.com/

På vej gennem Utah.

Hvorfor vælger vi ferie i motorhome? Natur, camping, selvbestemmelse og samvær. Det er hvad ferie i motorhome handler om.

Yellowstone National Park i Wyoming.

Det østlige Washington State.

Er det dyrt at holde ferie i motorhome?
Vi kørte 4.860 km på 26 døgn. I gennemsnit kørte vi 187 km pr. dag. Vi brugte 1.129 liter benzin til 1.273 dollars. Med en kurs på 5 kr., var det kr. 6.365. Vi tankede benzin til priser mellem 4,099 og 4,399 dollars pr. gallon (3,785 liter) eller mellem kr. 5,40 og kr. 5,75 pr. liter. For aktuelle benzinpriser tjek http://www.gasbuddy.com/

Vi betalte 1.074 dollars for 26 overnatninger på 21 forskellige campingpladser. Med en kurs på 5 kroner for en amerikansk dollar, gav det kr. 5.370 eller 207 kr.pr. nat.

Så vores svar er: - NEJ, det er ikke dyrt.

5 kommentarer:

Morre Slot Vinther sagde ...

Hej. Jeg var til dit foredrag ved My Planet her i Århus og vi har allerede bestilt rejsen gennem jer. Vi skal afsted 2 voksne med en lille datter på 8 måneder i maj/juni. San francisco, rundt i nationalparkerne til LA og hjem. Vi har lige et spørgsmål vedrørende adgang til parkerne. Jeg kan se man kan købe et "Annual card" for 80 $ som giver adgang til nationalparkerne for hele bilen. Gælder dette også en autocamper (Cruise America C-25)???
Kan man komme på nogle gode lange vandreture med klapvogn i parkerne eller skal man bruge en barne-bærestol på ryggen???
Tak for en god blog:-)

MVH
Kirsten Morre

Arne sagde ...

Kære Kirsten.
Et årskort til de amerikanske nationalparker gælder en familie / et køretøj, så I er dækket I jeres C-25.

De steder i nationalparkerne hvor det er muligt er amerikanerne generelt gode til at lave handicapvenlige stier med asfalt eller gangbroer.

Afhængig af hvilke parker I skal besøge vil det være muligt at går kortere ture med en klapvogn.

Eksempelvis i Yellowstone er der mange stier med asfalt eller på gangbroer.

Jeg vil dog anbefale jer at låne/købe en bærestol. Det giver helt klart en større frihed og I har meget bedre mulighed for at opleve den enetående natur i det vestlige USA.

Det bedste vil være at have bærestolen med hjememfra og måske afprøve den inden rejsen. Ellers kan jeg anbefale REI-butikken på 840 Brannan St
i San Francisco.

Tjek "child carries":
http://www.rei.com/search?cat=4500001_Backpacks%2C+Child+Carriers+and+Duffels&cat=4500629&hist=cat%2C4500001_Backpacks%2C+Child+Carriers+and+Duffels%3ABackpacks%2C+Child+Carriers+and+Duffels%5Ecat%2C4500629%3ABaby+Carriers

God tur "over there".
Arne

Morre Slot Vinther sagde ...

Tak for dit præcise og hurtige svar. Vi kommer dog ikke til Yellowstone, men Yosemite, Death Valley, Zion, Bryce, Arches, Grand Canyon og Monument Valley.
Et enkelt spørgsmål mere vedrørende Annual Card. Går ud fra det kan betale sig at købe, når vi regner med at skulle besøge så mange nationalparker. Men skal man bestille det hjemmefra?

MVH
Kirsten

Arne sagde ...

Hej igen.
En super rute I har valgt. Det er en flot række af imponerende nationalparker.

Med de valgte parker skal I helt klart anskaffe en bærestol. Specielt så I kan gå ned i kløfterne i Bryce NP og ud til Delicate Arch i Arches NP. Men alle parkerne indbyder til vandreture.

I kommer på et godt tidspunkt til Death Valley, Bryce, Arches og Grand Canyon, hvor temperaturen ikke når de 30 til 40 grader som det kan blive i juli/august.

Parkpasset køber I når I kommer til den første nationalpark.

Go west
:-) A

karsten sagde ...

hej arne vi påtænker en tur lignende vi har ca 20 dage kan det lade sig gøre og vi rejser først den 21 juni så bliver det for varmt at besøge deat vally zion lasvegas osv.

hilsen karsten