12 april

? til motorhomeferie i Canada

Motorhome, camping, strøm, telefon, kørekort, færge, udstyr...
I forbindelse med foredrag høre jeg ofte de samme spørgsmål om ferie i motorhome i det vestlige Canada.

Nogle af de spørgsmål der går igen er... - og den seneste top 10 liste med motorhome spørgsmål er nedenstående


Hvordan med overnatning - hvordan finder vi campingpladser?
Skal vi bestille færger hjemmefra?
Skal jeg have et internationalt kørekort?
Hvilket udstyr er der i vognen?
Hvordan med strøm?
Hvordan med telefon og internet?
Hvad er Calgary Stampede?
Hvor finder vi gode vandreture?
Hvordan med nationalparkerne?
Skal vi bestille hvalsafari hjemme?

Allesammen yderst relevante spørgsmål i forbindelse med planlægning af en ferie i motorhome i det vestlige Canada.

Hvordan med overnatning. Hvordan finder vi campingpladser? Her på motorhomeblog.dk er der mange forslag til campingpladser og masser af links til hvordan du finder og bestiller campingpladser.

Skal vi bestille færger hjemmefra? Færgene fra fastlandet til Vancouver Island sejler hele tiden og igen, så det er ikke nødvendigt at bestille dem. Færgen mellem Prince Rupert og Port Hardy sejler kun hver anden dag hver vej, så her er vigtigt at bestille plads hjemmefra. Hellere i går end i mrogen.

Hvad med internationalt kørekort? Det er en god ide at gå på borgerservice og købe et internationalt kørerkort. Det koster 25-30 kr. og tager 1-4 dage. Det er ikke et erstatningskot, men et supplement til vores rigtige kørekort og fortæller på X forskellige sprog, hvad vores kørekort er gyldigt til. Husk at tage et pasfoto med.

Hvilket udstyr er der i vognen? Der er stor forskel om du har lejet en Go West vogn, hvor du får det hele og i meget fin kvalitet eller en Cruise Canada vogn,, hvor der ikke er så meget udstyr med.
Se her for udstyret i Cruise Canadas motorhomes.
Se her for udstyret i Go West motorhomes.

Hvordan med strøm? Canada har 110 volt og stikkene er to meget flade ben. Køb et adapter-stik

Hvordan med telefon og internet? Canada kører på et andet GSM-net end vi gør i Europa. De fleste nyere telefoner er Tri-band-telefoner og kan også bruges i Canada. Så er det et spørgsmål om dit abonnement understøtter brugen i Canada. Du kan overveje taletidskort løsninger, men skal du "kun" af sted i tre uger, så er det måske ikke nødvendigt. En god løsning er Skype. Et gratis program som gør det muligt, via internettet, at tale med dem derhjemme - helt gratis. De fleste private campingpaldser har internet, mens de offentlige paldser ikke har net. Der er internetcafeer i de fleste større byer. Du kan også tage på biblioteket eller café og så er der ofte trådløs net.

Hvordan med Calgary Stampede? Normalt den første hele uge af juli. I 2011 dog fra 8. - 17. juli. Calgary Stampede er ikke bare et kæmpe rodeo. Hvis du tager Roskilde Festivalen blander det med et rodeo, tilsætter et dyrskue og lidt landsbyagtig byfest, så har du Calgary Stampede. Calgary 800.000 indbyggere. Til Calgary Stampede kommer 800.000 turister til byen. Det er stort.
I 2012 fylder Calgary Stampede 100 år og finder sted fra 6.-15. juli 2012.

Hvor finder vi gode vandreture? Bøger, nettet, turistbureauer, gode kort som 1:100.000 kort fra GemTrek (købes i boghandler og souvenirshops).

Hvordan med nationalparkerne? Det kræver et pas - adgangskort - at benytte nationalparkerne. Du kan købe til en dag, få dage, en park. Skal du af sted i tre uger og besøge flere parker og i er en familie, så kan det ofte betale sig at købe et årspas til CA$ 135 for en familie. Køb det, når du kommer til den første national park i Canada.

Skal vi booke hvalsafari hjemme? YES. Jeg synes det er bedst at have styr på det vigtigste oplevelser, så du er sikker på en plads og kommer af sted på turen. Derudover skal der være plads til nogle spontane oplevelser.

God tur i motorhome rundt i det vestlige Canada.

Ingen kommentarer: