23 januar

Rejser i motorhome i Canada

Motorhomeferie i Canada. I 2005 tog vi som familie for første gang til Canada og kørte for første gang i motorhome. Både Canada og motorhome var en stor succces og kombinationen helt perfekt for os. Det har siden medført mange flere rejser til Canada og mange flere rejser i motorhome.
Jeg har samlet nogle klip til en lille film fra 2005 rejsen til Canada. God fornøjelse.

I 2005 tog vi som familie første gang til Canada. Det blev en uforglemmelig oplevelse, der har medført flere rejser til Canada.

Nogle tal fra vores 2005 motorhomerejse i det vestlige Canada
Rejseperiode: 28. maj - 2. juli
3 dage i Seattle + 32 dage i motorhome
Rute: Seattle, USA - Vancouver Island - Victoria - Nanaimo - Whistler - Lillooet - Jasper - Icefields Parkway - Drumheller - Calgary - Banff - Lake Louise - Radium Hot Springs - Wasa Lake - Highway 3 - Vancouver - Seattle.
Km: 4.790
Vi kørte fra 0 km til 450 km på en dag, men i gennemsnit 150 km pr. dag.
I gennemsnit brugte vi 108 kr. pr. nat til overnatning på primært naturcampingpladser.

4 kommentarer:

Rikke og Johan sagde ...

Hej Arne

Sikke dog en fantastisk blog! Jeg kan se, at starten af denne tur minder lidt om den vi skal på (2 voksne og 2 børn på 3 og 6). Vi kører fra Seattle 4. juli og har vores motorhome i 12 dage. Vi regner med at tage fra Seattle til Olympic Peninsula med færge til Vancouver Island og igen færge til fastlandet i Canada. Måske lidt ind i landet og tilbage til Seattle.

Jeg er meget i tvivl om hvorvidt det er nødvendigt at reservere pladser i dette område hjemmefra og håber du kan give lidt råd? Ligeledes om det er nødvendigt at booke diverse færgeoverfarter.

Med Venlig hilsen Johan

Arne sagde ...

Hej Johan.
Tak for de pæne ord. 4. juli er den amerikanske nationaldag og alle amerikanere er ude og campere, så der skal I helt sikkert have styr på jeres campingplads.
Ligeledes ville jeg bestille færgeoverfarten mellem Olympic Peninsula til Victoria hjemmefra, mens sejlturen mellem Vancouver Island og fastlandet god kan være åben - der er flere muligheder og de sejler hele tiden.
Personligt ville jeg foretrække at bestille alle campingpladser hjemmefra, hvis jeg rejste med børn på 3 + 6 år, det er juli måned og kun har 12 dage.
Husk at køre tilbage til USA dagen før I skal aflevere motorhomet, da det godt kan tage lidt tid at komme over grænsen.
Spørgsmål? Kan I godt få jeres motorhome den 4. juli? Jeg troede ellers de fleste stationer holder lukket den 4. juli.
God tur. Det er fedt at køre motorhome i Canada + USA.
Venlig hilsen Arne

Rikke og Johan sagde ...

Hej Igen

Mange tak for hurtigt svar.

Kiggede lige på vores rejseplan igen, og det er den 2. juli vi får motorhomet så du har sikkert ret i, at de har lukket d. 4. juli. Under alle omstændigheder er det nok en god idé at reservere til hele den weekend. Så må vi vel lige overveje om vi har lyst til at køre rundt og lede eller bruge tiden til noget andet. Men kan næsten forstå på dig, at vi godt kan risikere at støde på mange fyldte pladser på dette tidspunkt?

Vi starter i øvrigt med 3 uger i bil i det sydvestlige USA. Vi kunne ikke rigtigt beslutte os for om vi var til bil eller moterhome, så vi prøver begge dele :)

Venlig Hilsen
Johan

Kent Cramer sagde ...

Hej Johan. Vi har lige været i Seattle og Vancouver Island denne sommer. Brug færgen fra Port Angels og brug evt. KOA´en i by. Dog er færgerne i hele området meget dyre. Vi har været på Camping i USA/Canada de sidste 6 år, og min erfaring er ikke at bestille campingpladser hjemmefra. Du bør kun gøre det på helligedag(4 Juli) og om fredagen. Bestilling til om fredagen kan dog klares via internet/telefon dagen før. Fordelen er, at man ikke skal nå en bestemt campingplads.
Hilsen Kent