17 januar

Billige campingpladser i USA

Den gennemsnitlige campingplads til motorhomes i USA koster fra $20 til $50 for en nat. Offentlige campingpladser (US Forest Service, Bureau of Land Management (BLM), the Corps of Engineers og statsparker) er ofte det halve ($10 til $ 25) og sommetider mindre. Tjek www.recreation.gov/

Der er i specielt det vestlige USA mange natur- eller skovcampingpladser, hvor der er lovligt at campere uden at skulle betale eller de er næsten gratis. Pladserne har så tilgengæld ofte inden faciliteter. Der er ikke fuld service (full hook-ups) med el, vand og afløb. På hjemmesiden www.freecampgrounds.com/ er det muligt at finde mange af denne type pladser.

Holde I ferie i motorhome i det sydlige Californien eller i Arizaona er der mange Bureau of Land Management-områder, hvor det er tilladt at campere gratis i op til to uger. Tjek på www.blm.gov/

For en dollar om dagen er det muligt at holde i op til 7 måneder på et såkaldt "Long Term Visitor Area" på disse BLM-områder. Den mest populære LTVA-plads er ved Quartzsite i Arizona.

6 kommentarer:

Anne Mette sagde ...

Hej Arne,

Først tak for en super god og nyttig hjemmeside! Min mand og jeg skal små 5 uger til Californien fra midt september-midt oktober 2011. Da vi har vores 8 måneder gamle datter med, har vi besluttet at køre i motorhome (C19). Men vi er ret grønne på området, så jeg tænkte, om du kan svare på et par spørgsmål - det vil jeg være meget taknemmelig for.

Vi flyver til SF og hjem fra LA. Vi har tænkt os at tage den med ro - se nogle naturparker og kysten, Napa Valley, SF og LA.

Vi har tænkt os at købe 2500 miles, hvilket stadig er noget billigere end at købe free miles. Er det skudt helt forkert?

Planen er, at vi ikke booker campingpladser hjemmefra, da vi gerne vil være frie. Er det helt håbløst på det tidspunkt af året?
Og behøver man bo på campingpladser med el og vand hele tiden? Kan et motorhome ikke bruges uden?

På Cruise Americas hjemmeside står der noget med Vehicle Generator Fee. Man kan betale 6$ pr. dag, inden man tager af sted, ellers koster det 3$ i timen. Har du nogle anbefalinger i den forbindelse?

Vi ender i LA og vil egentlig gerne blive i bilen, så vores datter ikke behøver forholde sig til et hotelværelse, inden den lange rejse hjem. Imidlertid ser det ud til, at campingpladserne ligger 60 km væk fra byen, samt at det ikke tilrådes at køre i LA i motorhome. Umiddelbart hælder vi derfor alligevel til et hotel. Kan du hjælpe med vores overvejelser?

Mange tak hvis du kan hjælpe os på vej :-)
Mvh Anne Mette

Arne sagde ...

Hej Anne Mette.

Perfekt tidspunkt for en Californien-tur, når I begynder mod nord og arbejder jer mod syd og det tørre ørkenområder i Californien.

2.500 miles bør være nok til det du beskriver.

Camping, el og vand: Camping i nationalparkerne er populært. Hvis I regner med at komme i en weekend til Yosemite, så ville jeg bestille plads. Ellers skal det nok gå, hvis I kommer tidligt frem. Der er mange muligheder i og omkring de fleste parker. Både off. og private pladser.
I kan godt klare jer uden el og vand. Vognen har det hele og når I kører fra campingpladserne kan I tømme tanke og fylde vand på og batterierne bliver ladet på landevejen.

I kan betale 6$ pr. dag for frit forbrug af generator eller 3$ pr. brugt time. Hvis I ikke er på en plads med strøm har I brug generatoren til mikrobølgeoven og til A/C i bo-delen. Jeg tror det bliver meget minimalt I får brug for generatoren. Måske slet ikke.

I kan sagtens blive i motorhomet. Køre i LA med C19 er ikke noget problem. Den fylder (bredde-længde) ikke mere end en stor bil. Det er højden, der får den til at virke stor.
Camping i LA: Der er Dochweiler State Beach lige ved LAX Airport og jeg har flere forslag til camping her på siden:
http://motorhomeblog.blogspot.com/2010/11/usa-californien-autocamper-motorhome.html

Det er en super tur og et godt tidspunkt. Det blive perfekt. Motorhome er super til familieferie.
God tur. vh Arne

Anne Mette sagde ...

Hej igen,

Tak for dit meget nyttige svar! Jeg anbefaler din hjemmeside til højre og venstre, for den er så brugbar.

Vi tænkte netop, at det er smart at flyve til SF og hjem fra LA, da vi så bevæger os fra nord mod syd (og derfor forhåbentlig har ok varmt vejr hele turen).

Bagefter har vi dog set, at dine forslag til ruter jo er rundture, hvor man begynder og slutter i samme by. Kan du hjælpe med en skitse til, hvordan vi skal køre? Vi vil gerne have Highway 1 med.

Det var i øvrigt umuligt at opstøve en C19'er, så vi er endt med en C22 og krydser fingre for, den ikke er alt for uhandy at køre?

Til slut vil jeg høre, om du kan anbefale et hotel i SF, der ligger godt? Vi har jo en 8 mrd baby med, men hun plejer nu at blive modtaget godt alle vegne, er min erfaring :-)

Arne sagde ...

Hej Anne Mette.

Ruten: I bliver nødt til at foretage nogle valg, hvis I ikke skal for meget frem og tilbage. Selvom I har tiden til det. Hvis I vælger highway 1 (godt valg), så ville jeg personligt gemme Yosemite til en anden tur og koncentrere mig om de tørre nationalparker (Joshua Tree, Grand Canyon - måske Death Valley, Zion, Bryce) i det sydvestlige og så slutte i Los Angeles. Så er I også sikker på godt vejr hele tiden.

C22 fra Cruise America er en ældre vogntype og er normalt uden gennemgang til bo-delen. Det giver tilgengæld mulighed for at der kan sidde 3 pers. foran. Jeg ville nok selv vælge en C25 (forskellen i størrelse er næsten lig nul) og den har en meget bedre indretning.

Hotel i San Francisco. Det er mange gode. Bare det ligger centralt i centrum, så kan I gå rundt til det hele. Jeg kan godt lide Holiday Inns placering på van Ness.

vh Arne

Anonym sagde ...

Hej Arne,

Vi er ved at planlægge vores motorhomeferie i det vestlige USA til sommer. I den forbindelse ville vi reservere nogle campingpladser, men oplever at vi minimum skal reservere 2 nætter, og da vi kun vil overnatte én nat på samme plads, giver det os et problem. Har du et forslag til hvad vi kan gøre?

Venlig Hilsen
Familien Munck

Arne sagde ...

Kære Muncks.
Det er rigtigt at der sommetider kan være et 2-døgns minimum på private pladser (ex. KOA) ifm. weekender og helligdage ex. 4. juli, men jeg har aldrig oplevet det som et stort problem.
Har I prøvet nogle offentlige campingpladser i statsparker, national parker eller statsskove? Der bør problemet ikke være så stort. Jeg har i hvert fald aldrig støt på det...
God jagt efter campingpladser.
vh Arne