19 januar

Motorhome: Ofte stillede spørgsmål

Oftes stillede spørgsmål, når rejsen skal foregår i motorhome gennem Canada og USA.

Hvilket kørekort skal du have?
Ganske almindeligt kørekort dækker de vogntyper som MyPlanet udlejer i Canada og USA. Også den største som er 32 fod - 10 meter.

Hvor ofte skal du fylde motorhomet op (vand og gas) og hvad koster det?
Hver 3. dag er det nødvendigt at fylde vand på. Påfyldning af vand er gratis. Den indbyggede gastank holder til mellem 3 og 5 uger og koster godt 100 kr. at fylde.

Hvor tit og dan når tankene skal tømmes?
Hver 3. dag skal spildevandtankene tømmes. Det hedder "sani-dump" eller "waste dump" og er de fleste steder gratis. Ellers koster det et par dollars.Hvor kan du parkere?

De fleste steder hvor vi kommer som turister er der store parkeringspladser til motorhomes. Ellers er det muligt med lidt god vilje at "klemme" vogne op til 25 fod ind i en almindelig nordamerikansk parkeringsplads. Jeg vælger altid første eller sidste plads i en række, når jeg parallel parkerer. Så kan jeg altid få vognen ud.

Hvor kan du campere?
Der er utømmelige muligheder. Der findes campingpladser allesteder. Private og offentlige pladser.
I Canada er der provinsparker og nationalparker, men også lokale byparker.
I USA er det stats- og nationalparker, statsskove og offentlige områder som bl.a. hæren står for.

Hvor meget koster det at overnatte på campingpladserne?
Fra gratis til 50$. Gælder for en enhed og tilhørende personer. Ex. motorhome med to voksne og to børn.

Hvordan reserverer du campingpladser?
Mange pladser kan bestilles via nettet. Men campingpladserne i Yellowstone National Park er det nødvendigt at ringe til.

I de senere år er jeg blevet større og større tilhænger af at bestille campingpaldserne hjemmefra.

Hvad med autostole til børn?
Skal medbringes hjemmefra eller købes billigt i Walmart. Gælder også klapvogne.

Hvor langt skal du køre hver dag?
Mellem 150 og 250 kilometer. Nogle dage kører vi 20 km. Nogle dage kører vi 400 km. Gennemsnittet for en tre ugers tur MÅ IKKE overstige 250 km, så er det måske bedre at vælge en bil.

Jo færre kilometer, jo bedre ferie. Kan dagsgennemsnittet ramme 125 til 150, så er det en perfekt ferie i mit hoved. Der skal være tid til at opleve landet, naturen og campinglivet.

Hvad med internet?
De fleste private campingpladser og næsten alle KOA-campingpladser har internet. De fleste har trådløs og hos KOA er de fleste også gratis at bruge. Se mere på www.koa.com/wireless

Hvordan med indkøb?
Intet er nemmere i Canada og USA. Nogle af de butikker vi har benyttet er Walmart, Target, Canadian Tire, Canadian Superstore og Safeway.

Hvordan med GPS?
Er helt unødvendigt (2008). Det var i hvert fald min holdning indtil jeg selv for nyligt fik en GPS. Fantastisk instrument med mange muligheder, men stadigvæk foretrækker jeg et godt gammeldags kort. Gerne Rand McNally-kortbogen over Canada og USA. Så har jeg det hele med.
Skiltningen i både Canada og USA er meget god og det er nemt at finde rundt i byerne, da gaderne ligger i et net som i Esbjerg og gaderne ofte har fortløbende numre og bogstaver.

GPS'en er et dejligt stykke legetøj og har helt klart nogle egenskaber, hvis du skal finde en bestemt adresse, en købmand og den kan sige hvor langt du skal køre i dag og hvor lang tid det tager.
Jeg må i dag (august 2010) korrigere mine udtalelser og sige: "En GPS er en god ting at have på rejsen rundt i canada og USA". Jeg er blevet klogere...

10 kommentarer:

fhp sagde ...

Hej.
Rigtig god blog. Vi skal til sydvest-USA i juli for at køre i motorhome.
Vi har lejet en 25 fod motorhome gennem Cruise America. Ved du om der er GPS i deres vogne?

Arne sagde ...

Hej fhp.

Tak for de pæne ord.

Der er ikke GPS i Cruise Americas vogne, men du kan for godt kr. 2.000 købe en Garmin 370 inkl. USA kort. Jeg finder det ikke nødvendigt, men det er muligt.

Det kan være vi ses derovre. Tjek www.usarejsen.dk

Hilsen
Arne

Anonym sagde ...

Hej Arne
Rigtig god side du har lavet.
Du skriver at man selv skal tage autostol med til sit barn. Vores dreng er næsten 3 år på det tidspunkt vi tager til usa til næste år. Ved du hvordan vi fastgører autostolen når der kun er hofteseler bagved og han må ikke side foran da han ikke er høj nok?? Autostolen skal jo fasttøjres i en tre punktsele?
MVH Ditte

Arne sagde ...

Hej Ditte.

Motorhomeferie og små børn er perfekt, men små børn og selebrug i motorhomes giver nogle udfordringer, hvor der ikke er klare entydige svar.

Hvis I har lejet et Cruise America motorhome skal I selv tage en autostol med.

Bag i alle Cruise-vogntyper er der kun hofteseler.

I en C25-vogn er der en stol, hvor en 3-års autostol står meget fint, men igen er der kun hoftesele. Har selv prøvet at bruge lidt "duck tape", men det er ikke super godt.

Afhængig af hvilken model af autostol I har, så er det mellem motorhomets bord og sofa/bænk muligt at sætte autostolen i spænd. Drej autostolen 90 grader, men der er stadig kun hoftesele.

Foran i alle vogne er der 3-punkts seler, men så melder airbag-problematikken sig.

Som forældre må vi foretage nogle valg. Gøre det som vi anser for bedst for vores egne børn.

Hilsen
Arne

Anonym sagde ...

Tak for svaret Arne. Har søgt lidt på forskellige autostole og man kan få enkelte Britax der kan gå i en hoftesele, hvor han samtididig er fastspændt i en fem punkt sele.
Nu er mit spørgsmål så om der er plads ved sofaerne og bordet til at der kan være en autostol der er forudvendt? den fylder jo lidt:)
MVH Ditte

Arne sagde ...

Hej Ditte.
Der er ikke meget plads mellem ryglænet på bænken og bordkanten, men det er muligt at fjerne/sænke bordet og derved skabe den plads der skulle være nødvendig.
Hvis bordet sænkes kan der ikke side en person ved siden af.
Hilsen
Arne

Anonym sagde ...

Hejsa,

vi har lige været en tur i canada og usa. Vi havde gps med og jeg vil klart anbefale dig det. Man kører til de ting man ønsker, man spilder ikke km, man kan søge atraktioner, butikker etc., storbyer er lettere at køre i, ting er nemmere at finde samt ingen skænderier med konen når hun ikke kan finde vej:-). Kortet(SD kort) kan købes hos piximania på nettet og koster ca 700,-.

Cathrine sagde ...

Hej Arne
Ja en rigtig go side du her har lavet, mange gode nyttige informationer.
Vi rejser til Florida d. 22 juni til 14 Juli, med vores tvillinger som er knap 2 år. Har du nogle gode tips til campingpladser i Florida?
Vil desuden lige høre dig om der er nogle regler for hvordan man færdes i mobilhome under kørsel. Må/kan man gå omkring?
På forhånd tak for svar
Vh Cathrine

Arne sagde ...

Hej Cathrine.

Om campingpladser vil jeg generelt sige: Gå efter statsparkerne.

www.floridastateparks.org

OK pladser uden ret mange faciliteter, men god pris og ofte skøn placering. Findes overalt i Florida, men specielt turen ud til Key West er der nogle gode pladser, men også populære pladser.

Min personlige favorit er John Pennekamp State Park. Ligger lige hvor the Keys begynder: http://www.floridastateparks.org/pennekamp/default.cfm

Går I efter lidt mere komfort, så kan KOA-kæden være en mulighed.

www.koa.com

Love og USA er et svært spørgsmål. Der er 50 stater i USA og 50 forskellige regler og mange undtagelser. Med sund fornuft kommer man langt. Som udgangspunkt brug selerne og gå ikke rundt i motorhomet, når I kører. Med tiden lærer man dog nogle tricks som gør hverdagen og køreturen i motorhomet med de kære små lidt lettere.

Jeg har fundet et link til en privat hjemmeside som prøver at beskrive de forskellige regler i de forskellige stater.

http://www.floridastateparks.org/

Den offcielle side om Florida seat Belt Laws finder du her:

http://www.dmvflorida.org/seat-belt-laws.shtml

Ked af jeg ikke kan give 100% entydige svar, men håber det kan hjælpe jer til at træffe de for jer rigtige beslutninger.

Husk det bliver varmt og fugtigt i Florida i juli. God tur til The Sunshine State.
vh Arne

Cathrine sagde ...

Hej Igen Arne
Ja nu er der lige dukket et par flere spørgsmål op, som jeg håber du vil svare på.
Der står flere steder beskrevet, at man til rejsen til USA i motorhome, skal have 12 - 220 volt omformer med. Nu ved jeg måske heller ikke så meget om strøm osv, men er det for at kunne slutte diverse elektronisk udstyr til cigarettænderen?? Og er cigarettænderen ens med dem i Danmark? Kan man også bruge sit almindelige rejsestik til de stikkontakter der findes i motorhome??
Vi skal jo rejse til florida, og vil gerne gøre bare lidt for at undgå alt for mange myggestik. vil du anbefale at tage myggespray med hjemmefra, eller bider de amerikanske myg slet ikke på det, så vi skal købe det derovre?!
Og så lige et sidste spørgsmål, for denne gang. campingudstyr: Er det standard at der er markise på motorhome? Kan man leje stole og borde ved cruise america eller andre steder? Synes bare det virker sådan lidt dumt at købe noget, for at smide det ud 3 uger senere!
Venlig hilsen
Cathrine