19 september

Motorhomevideo om ferie i Canada


14 kommentarer:

Marie sagde ...

Hej Arne

Har lige et par spørgsmål til vores tur rundt i campervan i USA/Canada. Håber du kan hjælpe os lidt:-)
Vi lander i Seattle d. 5 oktober om aftenen. Har booket hotel med 3 overnatninger, hvorefter vi får vores campervan d. 8 oktober - 31. oktober = 23 hele dage.
Vores første destination er Yellowstone. Vi har tænkt os at holde en overnatning inden vi rammer yellowstone. Kan du anbefale et sted på vejen? Eller skal vi bare køre igennem og køre direkte til Yellowstone? Jeg tænkter bare på hvor mørkt det må være før vi rammer campground? skal vi reservere overnatning i yellowstone inden vi kommer? Kan nemlig ikke rigtig finde rundt i hvilke campgrounds der er åbne mv. Havde tænkt på 4 dage i alt i parken - to overnatninger i nord og to overnatninger i syd. Kan du anbefale nogle campgrounds i parken? Derefter havde vi tænkt at køre nord på, og holde ind ved waterlake. Er der noget vi skal se på vejen og skulle vi muligvis tage en overnatning på vejen? Derefter havde vi tænkt på Banff NP og Jaspers NP og så vancouver/vancouver island. Vi har en lille pige med på 4 mdr. Er det for optimistisk en plan? Måske vi skulle droppe Jaspers og så bare køre fra Banff til Vancouver? Er der nogle stop på vejen som bare er et must? Og synes du ellers ruten ser fornuftig ud? Ja der er lidt mange spørgsmål:-) Håber du kan hjælpe. Mvh Marie

Jens sagde ...

Nu er jeg godt nok ikke Arne, men kommer alligevel med et par kommentarer til dine spørgsmål.

Der er 1200 km fra Seattle til Yellowstone, og ca. 12 timers kørsel (i almindelig bil). Det går normalt lidt langsommere med autocamper, og når der også skal være tid til pauser og påfyldning af benzin, så vil jeg anbefale jer at have mindst 2 overnatninger på turen til Yellowstone.

Jeg vil anbefale jer kun at planlægge en kort tur den dag i afhenter camperen. Der går som regel noget tid før man har fået camperen og kommer afsted. Og så går der også hurtigt noget tid med det første indkøb, hvor man skal have købt alt.

Så første stop kunne være KOA i Ellensburg (ca. 2 timer fra Seattle)
http://koa.com/campgrounds/ellensburg/

Herefter ville jeg have endnu et stop før Yellowstone. Det kunne f.eks. være ved Riverside State Park Campground i Spokane. God plads langs floden, ca. 3 timers kørsel fra Ellensburg. Så bliver dag 2 også afslappet, så man lige har tid til at falde til ro.
http://www.parks.wa.gov/parks/?selectedpark=riverside&subject=camping

Herefter er der stadig 750 km til Yellowstone. Det kan så gøres på en én dag hvor man kører igennem. Eller også kan man vælge en anden overnatning som ligger mere midtvejs, istedet for Spokane.

Ved Yellowstone kan anbefales Grizzly RV som ligger i West Yellowstone, lige ved den vestlige indgang til Yellowstone. Pæn plads, og i gåafstand til byen.
http://www.grizzlyrv.com/

Jeg ville booke både i Spokane og ved Yellowstone.

Canada-delen af jeres tur kender jeg desværre ikke noget til.

Marie sagde ...

Hej Jens

Tusind tak for dine kommentar:-)Det vil vi helt sikkert lige se nærmere på. Du har ret, to overnatninger er helt sikkert at fortrække. Troede kun der var 800km fra Seattle-Yellowstone, men 800miles:-)Så tak for info!

I forhold til campgrounds ved/i Yellowstone, er det så ikke at fortrække at bo i parken i stedet for udenfor? Eller er det underordnet? og kan man sagten køre ud fra Grizzly RV til seværdighederne i Yellowstone NP, eller skal vi prøve at satse på og bo flere forskellige steder i parken? Derudover har du nogen fornemmelse af hvor mange dage man skal sætte af til at se parken?

Tusind tak for hjælen:-)

Jens sagde ...

Yellowstone er kæmpe stor, så jo det kan godt være en fordel at bo forskellige steder i parken, for at spare lidt kørsel.

Men det er lidt sent på sæsonen at i kommer, så de fleste af campingpladserne i Yellowstone er lukket. Du kan se her http://www.nps.gov/yell/planyourvisit/camping-in-yellowstone.htm hvilke der stadig er åbne i oktober. Som du kan se er det kun nogle få. Du kan jo så prøve at se hvor de ligger i parken, og om de kan reserveres. Da det kun er så få pladser der er åbne, så tror jeg ikke at jeg ville satse på first-come-first-serve, da der formentlig er stor rift om de få pladser der er åbne.

Men prøv at kig nærmere på linket om der er noget du kan bruge.

Og ellers så ligger Grizzly RV i West Yellowstone rimelig godt i forhold til mange af de områder med gejsere og varme kilder. Men der er så desværre et stykke at køre til det store vandfald, og Hayden Valley mv. Men ikke mere end at det sagtens kan gøres på en dagstur.

Så vidt jeg huske lukker KOA i West Yellowstone også i slutningen af september. Så jeg tror det vil være en rigtig god idé at booke, da det kun er få pladser der er åbne på den årstid.

Jeg synes umiddelbart at 4 overnatninger ved Yellowstone er ok. Så har i 3 hele dage i parken. Man kan sagtens bruge mere, men med 3 hele dage så kan man sagtens nå at se alle viewpoints langs otte-tals-vejen rundt i parken, uden at det er stresset.

Marie sagde ...

Super. Tusind tak:-) Vi vil lige se lidt nærmere på det og få booket en campingplads. tak for dine gode råd!

Arne sagde ...

Hej Marie.

Gode USA svar har du allerede fået fra Jens, så jeg vil prøve at give nogle svar på dine Canada spørgsmål.

Når I kører nordpå fra Yellowstone, så bør Glacier National Park i USA og Waterton Lake i Canada stå på jeres rejseplan, men vær forberedt på at vejret kan begynde at drille. Det er bjerge og I kommer i højden.

Rute fra USA til Banff: Vælg evt. highway 6 + 3 + 22 og 40 (gennem Kananaskis), hvor I vil se de smukke gule efterårsfarver inden i kommer til Banff.

Brug nogle dage i og omkring Banff, Lake Louise, Bow Valley Parkway. Mange søer, smukke bjerge og gode vandrestier præger området. I kan vælge fra/til med hensyn til Icefields Parkway. Hvis vejret spiller med, så tag hele turen til Jasper. Icefields Parkway er verdens smukkeste landevej. Fra Jasper til Vancouver er der 800 km og fra Lake Louise til Vancouver er der 800 km.

Brug nogle ekstra dage i Vancouver. Det er en en utrolig smuk og meget grøn by med mange parker.

Hvis der stadig er 3 dage tilbage, så kan I evt. vælge at tage Vancouver Island med. Sejl evt. fra Horseshoe Bay/North Vancouver til Nanaimo. Med den tid der er tilbage skal I nok koncentrere jer om Victoria og den sydlige del af øen. Tjek evt. færgen fra Sidney til Anacortez i Washington State.

Med "kun" 23 dage skal I også foretage nogle valg og udvælge nogle områder. Et valg kunne være mellem de canadiske Rocky Mountains og Vancouver Island. Et svært, men måske nødvendigt valg, hvis I "skal" have Yellowstone med. Se hvordan vejret er når I er i Yellowstone og så vælg derudfra. Personligt vil jeg altid vælge bjergene frem for vandet, men medie oktober beynder vejret at få betydning.

Tjek jeres rute på maps.google.com - hvor mange km / køretid - og se om det passer til det I vil bruge jeres motorhomeferie til. Det er altid en god øvelse.

Husk lag på lag tøj og soveposer, så skal I nok får en super tur.

God tur.
Glæd jer til USA og Canada i smukke gulbrune efterårsfarver.
vh Arne

Marie sagde ...

Hej Arne

Tak for alle dine fif:-) Vi glæder os så meget til at komme afsted. Vi booker campgrounds de første par dage og i weekenden, så derefter kan vi tage det lidt som det kommer, og så må vi se hvad vi når:-) Vi er gerne i USA en gang om året, så mon ikke vi kommer på de kanter igen. Hellere en afslappet tur end stresse rundt:-)også specielt nu når vi har en lille pige med. Men jeg har lige endnu et spørgsmål:-)

Hvis vi camperer på en plads uden strøm, hvornår vil man så benytte generatoren? bruges den også til køleskabet? bruges generatoren hele tiden når man holder stille?

Vi tror umiddelbart, at vi primært vil vælge naturcampingpladser frem for full hook-ups - selvfølgelig med forbehold for vejret:-) og det kan også være, at vi skifter mening når vi først er der:-)

Arne sagde ...

Hej Marie.

Umiddelbart kan I klare hele turen uden at bruge generatoren, da køleskabet kører på gas. Hvis I vil bruge air-condition, mikrobølgeovn eller skal oplade mobil, pc og lign., så kræves 110 volt eller gang i generatoren.

Personligt har jeg på 8 ture kun brugt generatoren i 2 minutter - jeg har sjældent hørt noget der larmede så meget - og så ude i den skønne natur. Det lyder som en god ide at I ihvertfald nogle dage har full hook-ups.

vh Arne

Jens sagde ...

Hej Arne,

Tak for et godt foredrag i dag (5. okt.)

Jeg ved fra et tidligere foredrag, at du også er fan af filmen RV - Runaway Vacation, men glemte helt at spørge dig, om du ved hvor den er optaget.

I filmens handling foregår det jo i USA, men jeg har fundet frem til, at filmen i virkeligheden er optaget i Canada. Jeg har dog ikke kunne finde frem til de præcise locations.

Kan du genkende stederne? f.eks. den campingplads de overnatter på, i et område der kunne minde om Goblin Valley, Utah (der hvor de får besøg af vaskebjørne)? Og så selvfølgelig Lake Nirvana som de kører op til?

Jeg synes nemlig det kunne være meget sjovt på en kommende Canada tur, hvis man kunne komme forbi disse steder.

Arne sagde ...

Hej Jens.

Rigtigt. RV filmen med Robin Williams er optaget i det vestlige Canada. Den har flg. film-locations: Chilliwack, British Columbia; Kananaskis Country, Alberta; Lethbridge, Alberta; Los Angeles, California; Milk River, Alberta; Mt. Seymour Provincial Park, North Vancouver, British Columbia; Rainier, Alberta og Vancouver, British Columbia.

Vaskebjørne-scenen må være optaget i Milk River Provincial Park i det sydøstlige Alberta. Søen og mange af naturscenerne er optaget i Kananaskis-området - to timers kørsel sydvest for Calgary. Kananaskis er et dejligt område og ikke så overrendt - primært canadiere.

God RV-location-trip, Arne

Jens sagde ...

Fedt, tak for dit svar.

Så vil jeg da prøve at se, om ikke jeg kan få indarbejdet nogle af disse locations i ruten.

Marie sagde ...

Hej Arne

Jeg har lige et lille spørgsmål til dig. Kan du anbefale en campingplads ved Glacier national park og waterton lakes? Jeg synes nemmelig ikke rigtig vi kan finde nogle der har åben på denne tid af året:-( vi er pt. Ved yellowstone og det har været helt fantastisk. Vi har haft konon vejr. I morgen drager vi op nord på, så håber du kan hjælpe os.

/ Marie

Jens sagde ...

Hej Marie,

Nu er jeg jo begyndt at svare på USA spørgsmålene, så tænkte at jeg lige så godt kunne fortsætte.

Godt at høre at i er kommet godt afsted, og at vejret har været godt.

I Kalispell lidt før West Glacier ligger Spruce Park RV. Så vidt jeg kan se har de åbent: http://www.spruceparkrv.com men giv dem evt. et kald. Pladsen ligger ved en flod, med river front sites.

Husk at følge med her: http://www.nps.gov/glac/planyourvisit/gttsrfaq.htm vedr. going-to-the-sun-highway. Pga. vejarbejde er der ikke åbent hele vejen.

Vær iøvrigt opmærksom på at biler over 21 fod ikke må køre hele Going-To-The-Sun-Highway. Der er biludlejning ved Kalispell lufthavn (bl.a. Hertz) hvis i har brug for at leje en mindre bil. Der er mulighed for parkere autocamperen ved lufthavnen.

I kan også prøve http://www.northamericanrvpark.com/ som ligger tæt på indgangen ved West Glacier. Ejeren er samtidig bestyrer i den lokale Thrifty biludlejning, så hvis i skal leje bil kan det arrangeres at i får den leveret på campingpladsen.

Og ellers så kig her http://rvparkreviews.com/regions/Montana/West_Glacier.html hvad der ellers er af campingpladser i området.

Ovenstående campingplader er alle på vest siden af Glacier, da det er her jeg har overnattet. Men i skal selvfølgelig lige overveje om det er bedre for jer at bo på øst siden. Det ser jo ud til at Going-To-The-Sun er åben helt til Logan Pass frem til 18. oktober fra østsiden. Så det er måse bedre at bo i øst. Også når i skal videre op til Waterton.

Marie sagde ...

Hej Jens

Tusind tak for din hjælp. Vi havde ikke adgang til wifi ved Yellowstone, så kørte bare lige ind og tjekkede de sider du havde anbefalet inden vi kørte. Stor hjælp. Det er lige med at finde ud af hvordan tingene forgår:-) nu er vi kommet til en campingplads med wifi og kan nu planlægge de næste par dage til Banff. Det er lidt begrænset med full hook-ups campingpladser på denne tid af året, så det er lidt en udfordring:-) Men det er helt fantastisk herovre:-) vi er solgt!