03 januar

CANADA: Bestil din campingplads allerede i januar

Skal du af sted til Canada i 2016 og køre autocamper?
Vær opmærksom på, at du kan reservere en campingplads i nationalparkerne allerede fra slutningen af januar.9 kommentarer:

Annette sagde ...

Hej Arne. Tak for et godt foredrag der gav os sparket til at komme afsted til canada 3 uger i juli i en motorhome. Vi er nu ved at planlægge turen, så vi kan få bestilt camping i nationalparkerne: Banff, Jasper m.m
Er der en speciel grund til at de fleste ruteforslag går fra syd til nord?
Vi har bilen i 17 dage og. Vil gerne nå både Banff, Jasper og Whistler - skal vi droppe 2-3 dage på Vancouver Island ell. Vil det være realistisk at nå den også.
Hvor lang tid skal vi bruge på at nå frem til nationalparkerne?
På forhånd tak for svar. Annette

Arne sagde ...

Hej Annette.
Fra syd mod nord - kun for at få solen i ryggen det meste af dagen.
Du skriver ikke hvor I skal begynde. Hvis I har envejs fra Calgary til Vancouver, så har I tid nok til også at tage nogle dage på Vancouver Island.
Afstandene i det vestlige Canada er ikke store. Næsten alt kan lade sig gøre. Selv er jeg tilhænger af at køre så lidt som muligt og så udnytte sommerhuset på hjul i den fantastiske natur.
Hvis I skal på en rundtur, ex. Vancouver - Vancouver, så er 1/3 reglen en god rettesnor.
1/3 af tiden i Vancouver og Vancouver Island.
1/3 af tiden omkring bjergene og Banff og Jasper nationalparkerne.
1/3 af tiden til transport gennem Britsh Columbia 2 gange.
Så kan der være nogle personlige ønsker der gør at man skal justere lidt, men brug 1/3 reglen som udgangspunkt, så går I ikke helt galt i byen.
Glæd jer.
Canada er utrolig.
Og Canada i motorhome, så bliver det ikke bedre.
God tur.
Arne

Annette sagde ...

Hej Arne
Tak for svar. Jeg har lige brugt aftenen til at booke campgrounds i Jasper , Lake Louise og Banff. Så er det på plads, og jeg kan se, at pladserne hurtigt forsvinder.
Venlig hilsen Annette

Helene sagde ...

Kære Arne,
Er ved et tilfælde faldet over din fantastisk hjemmeside. Vi er en familie på 2 voksne og 2 børn, der har flybilletter t/r til Vancouver juli/aug. 2016. Vi overvejer meget kraftigt at bruge 10-12 dage af vores ferie på at køre rundt i mobilehome. Det er aldrig prøvet før - og når vi sidder og læser om det, lyder det jo helt fantastisk. Men samtidig også lidt uoverskueligt. For hvor starter man planlægningen. Skal alt planlægges hjemmefra? Og er vi alt for sent i gang?

Vi kunne godt tænke os muligheden for at kunne tage dagene ad hoc. Vi er som sådan ikke interesserede i at nå en masse på kort tid, men ja... se, hvad der byder sig. Men det lyder ikke til, at det er muligt - hvis pladser skal bookes flere måneder i forvejen. Er det korrekt forstået?

Og kan du give et os et par hints til, hvor vi skal starte planlægningen og hvad man skal regne med at budget. Som sagt, så er billetterne bestilt og betalt. Vi står i Vancouver midt juli og har 2,5 uge.

De bedste hilsner,
Helene

Arne sagde ...

Kære Helene.

Flybilletter til Vancouver. Glæd Jer. Det er en fantastisk by. Umiddelbart har I 3 muligheder.

1) Bruge alle 17-18 dage i Vancouver og på Vancouver Island. En kør-selv-tur i bil.

2) Bruge 3 dage i Vancouver. Derefter leje en autocamper i 14-15 dage og køre mod øst mod bjergene og tilbage til Vancouver.

3) Bruge 7 dage med Vancouver og Vancouver Island (evt. med bil) Derefter flyve til Calgary og leje en autocamper/motorhome i 10-11 dage. Det er i de imponerende nationalparker Banff og Jasper at motorhomet er bedst. Og så evt. flyve tilbage til Vancouver, hvis det er nødvendigt ift. de flybilletter I allerede har købt.

Hvis I vælger at leje motorhomet gennem MyPlanet - www.myplanet.dk , så bliver I inviteret til en VIP-aften, hvor jeg bruger 3 timer på at klæde jer på til en tur i motorhome. Planlægning, det praktiske, campingpladser - I får alt at vide for at kunne få en god tur.

Glæd jer til Canada.
God tur, vh Arne

Anonym sagde ...

Kære Arne,
Tusind tak for dit svar!
Jeg kontaktede myplanet, der fortalte os, at det ikke kunne betale sig at bestille mobilehome via dem, når nu vi havde flybilletter. Så vi ved ikke lige, hvad vi skal gøre. Vi vil gerne tænke lidt økonomisk - men synes nu også, at det er svært at finde hoved og hale i, hvor vi skal begynde planlægningen. Vi har tilmeldt dig dit fordrag sidst i marts og håber ikke, at det er for sent at planlægge noget fornuftigt. Vi glæder os meget til rejsen! De bedste hilsner Helene

Marie Damgaard Winther sagde ...

Hej Arne
Det er en meget inspirerende og nyttig hjemmeside. Vi er en familie på 2 voksne og 2 børn ( 8 og 9år) der tager til Canada den 10juni og en måned frem. Vi starter me døtre dage på hotel i Vancouver uden bil men på gåben. Mandag henter vi autocamper og sejler til Vancouver Island. På Vancouver Island er alle camping pladser booket. Om søndagen sejler vi Inside Pasage til Prince Rupert også her er der booket camping plads så vi har et sted at være når vi kommer i land sent om aftenen.
Ruten herefter er Prince George, syd på til 100 Mile House, op til Jasper, Banff, Revelstoke, Okanagan og tilbage til Vancouver. På denne del af ruten har vi ikke booket campingpladser. Vi har selvfølgelig planer om besøg i diverse national parker. Vi har tidligere rejst seks uger i USA og nød ikke at have alt booket hjemmefra. Vi vil gerne have friheden til at blive et sted en dag mere eller mindre. Spørgsmålet er om vi kan booke pladserne når vi er derovre? Vi ved at det kan være en fordel at undgå Banff og Jasper i weekenderne.
Ser frem til at høre fra dig og er selvfølgelig modtagelig for gode rejsetips.
Venlig hilsen
Marie

Arne sagde ...

Hej Marie.

Super god rute i lagt også inkl. Inside Passage. Er der en grund til at har 1000 Mile House med?
Jeg forstår godt I gerne vil vælge friheden og ikke booke for mange campingpladser i forvejen.
Alligevel har I jo allerede nogle faste rammer og datoer.
Startdato i Vancouver, den første uge på Vancouver Island, dato for færgen samt slutdato i Vancouver.

Det er bestemt muligt at booke undervejs, men der fleste steder skal bestilling af naturcampingpladser i parker ske mindst 72 timer før, så spørgsmålet er om I kan bruge det til noget...

Det er ikke livsnødvendigt at booke pladser i forvejen, men jeg synes I skal overveje at bestille nogle campingpladser i nationalparkerne og specielt omkring Banff og Lake Louise og omkring 1. juli (Canada Day).
Det bliver svært at undgå Jasper og Banff parkerne i en weekend, da jeg synes I skal bruge en uge i parkerne i bjergene plus så kan I disponere jeres tur.

MIT FORSLAG: Første uge har I styr på, så nogle "fridage" mellem Prince Rupert og bjergene, styr på campingpladserne i bjergene og så igen nogle "fridage" før I skal være tilbage i Vancouver.

Glæd Jer. Canada er fantastisk og en super godt land at køre autocamper i.

God tur,
vh Arne

Marie Damgaard Winther sagde ...

Hej Arne
Tak for dine gode brugbare svar. Vi har fået anbefalet turen af Route 97 men har endnu ikke lagt os fast på, at vi tager den vej. Den kan sagtens være at turen går til bjergene istedet for. God information med de 72 timer ved Nationalparkerne og omkring Canada Day. Det kan være at vi istedet for turen af Route 97 bruger et par dage på at få et besøg i Drumheller med. Har en dreng der er meget interesseret i dinosaurerne.
Den sidste uge har vi planer om at opleve Okanagan og flere af de hyggelige byer vi har læst om.
Endnu engang tak for de gode svar og gode hjemmeside.
Mvh Marie