06 januar

Motorhome blog - Canada & USA

Der er mange fordomme og fejl informationer om ferie i motorhome i Canada og USA. Hos MyPlanet lejer vi motorhomes ud, men samtidig vil vi gerne give potentielle kunder en information, der gør det muligt at afgøre om leje af motorhome i Canada og USA nu også er det rigtige.

Bil eller motorhome?
MyPlanet arrangerer tre steder i landet dialog-foredrag (minimøder) om ferie i motorhome i Canada og USA. På disse minimøder vil jeg udfra egne erfaringer fortælle om fordele ved ferie i motorhome og hvilke grunde der kan være for at vælge motorhomet som transportform, når ferien går til Canada og USA.

Se mere om minimøder i Kolding, Holstebro og København om ferie i motorhome i Canada og USA.

På denne blog vil jeg skrive om ferie i motorhome i Canada og USA. Kommenter gerne mine indlæg.

God fornøjelse.
Arne Naamansen

7 kommentarer:

Unknown sagde ...

Hej Arne

Vi har bestilt motorhomeferie i maj-juni og har været til minimøde med dig hos MyPlanet. Vi vil høre, om du har nogle kommentarer, tips og ideer til nedenstående foreløbige plan.

Vi får motorhomet i Seattle og starter med en tur til North Cascades N.P., hvorefter vi skal være i Spokane hos nogle venner i et par dage. Derefter begynder den "rigtige" motorhomeferie, som varer 3 uger, fra 1. til 22. juni. Hovedmålet er Yellowstone Park, 800 km sydøst for Spokane. Vi regner med at køre dertil i løbet af 2-3 dage og derefter være i Yellowstone i nogle dage, evt. med en afstikker til Grand Teton. Derefter vil vi køre mod nord til Glacier National Park (igen fordelt på nogle etaper), og så vil vi være i Glacier i nogle dage, inden vi sætter kursen mod Seattle. Vi har valgt at tage Glacier til sidst, fordi den ligger nordligst og er koldest.

I alt har vi beregnet ruten til ca. 2000 miles (på 28 dage).

Vi rejser med vores to piger, Johanne på knap 1 år og Marie på knap 4 år. Vi går efter natur- og dyreoplevelser, både fra bilen, fra RV-pladserne og på kortere vandreture (med Johanne i bæresele eller terrængående klapvogn).

Vi har følgende spørgsmål:

1. Ovenstående plan betyder, at vi kommer til at køre frem og tilbage ad nogenlunde samme rute mellem Seattle og Yellowstone. Alternativt overvejer vi
a) en rundtur, hvor vi starter med Glacier, derefter Yellowstone og så en mere sydlig rute til Seattle eller
b) ovenstående plan, men uden Glacier - og så i stedet tage længere sydpå, f.eks. via Pocatello-Boise-Portland. Har du nogle kommentarer til disse tre alternativer?

2. Er vejret i Glacier så ustabilt i starten af juni, at det er smartest at tage Glacier til sidst, dvs. midt-juni?

3. Vi bruger det meste af tiden i nationalparkerne. Er det en fornuftig vægtning?

4. Der er mange RV-pladser i og omkring de nævnte nationalparker. Kan du anbefale nogle af dem?

5. Kan du anbefale nogle seværdigheder undervejs på ruten?

Vi glæder os til at høre fra dig.

Arne sagde ...

Hej Tina.

Helt klart en super tur I har sammensat.

Der er lidt tidligt på sæsonen og det skal I hele tiden have i tankerne, så som altid husk lag på lag tøj. Fleece og skaljakke. I forhold til dyreaktiviter, færre andre turister og at naturen virkelig er grøn er tidspunktet godt.

1) Hold fast i den oprindelige plan/rute. Fra Spokane ville jeg tage I-90 og komme til Montana og Bozeman-området så hurtigt som muligt. Derfra ville jeg vælge mellem rute 191 eller rute 89. Begge smukke veje til Yellowstone NP. Husk at tage en nat på KOA West Yellowstone. De har bl.a. swimmingpool. Overvej at tage rute 212 til Red Lodge (evt. Chief Joseph Highway rute 296) og videre til Cody og tilbage til Yellowstone ad rute 16. Altsammen meget smukke ture.

Brug et par dage på Grand Teton nationalparken. Det er så forskelligt fra Yellowstone. Grand Teton NP minder om de canadiske Rocky Mountains og byen Jackson er meget hyggelig for en dag.

Tilbage til Seattle. Fra Glacier kan I vælge highway 2 tilbage mod Spokane og mod Seattle. Alternativt kunne I tage en tur gennem det sydlige Canada. Det vil blive flere km, men en meget smuk tur. Personligt ville ikke vælge den sydlige rute, selvom det sydlige Idaho er meget spændende natur og der er ikke så mange turister.

Forslag. Se turen mellem Seattle og Spokane som køredage, der bare skal overståes (en Disney film eller to til børnene, mens I kører og så af sted) og brug tiden i Montana og Wyoming.

2) I skal helt klart vente med Glacier til sidst. Hver dag tæller. Vejen gennem Glacier NP er normalt lukket pga. sne frem til midten af juni måned. I kan ligeledes ikke køre i motorhome ad Going-to-the-Sun-road gennem parken (kun tilladt for køretøjer op til 22 fod). Det er muligt i området at leje en personbil for en dag.

Forresten. Husk også at det meste Yellowstone NP ligger i 1.600 til 2.000 meter over havet.

3+5) I de områder I skal besøge er det nationalparkerne der er det vigtigste. Evt. krydret med Buffalo Bill museet i Cody, Jackson, mall besøg i Bozeman, stop i delstatshovedstaden Helena og den meget smukke tur ad Beartooth Highway - rute 212 fra Yellowstone NP til Red Lodge - kan være lukket, da I kommer op i 3.000 meter over havet. Jeg har tidligere beskrevet en hel del af de seværdigheder vi besøgte på vores tur gennem området i 2008 Se www.usarejsen.dk Jeg var også gennem området i september 2007. Se www.canadarejsen.dk

4) Der er mange campingpladser i Montana + Wyoming og på det tidspunkt I kommer bør I ikke få problemer med at finde ledige pladser. Personligt ville variere pladsernes karakter. Vælge KOA med swimmingpools www.koa.com , suppleret med pladser i nationalparkerne og med pladser i statsskovene. I kan finde pladserne på www.reserveamerica.com og www.recreation.gov

Tjek evt. hvordan vejret har været de seneste mange år på www.wunderground.com - Vælg tripplanner.

Hilsen og god tur.
Arne

Unknown sagde ...

Hej Arne,

Min far og jeg har lejet en C19 gennem MyPlanet og skal til USA/Canada i 3 uger til juli med start i Seattle, hvor vi har 3 overnatninger først. Vi får vores RV i Everett 3. juli, har den i 17 dage, og regner med en rute som er: Everett - Spokane - Flathead Lake - Glacier NP - going to the sun road - Waterton Lakes - Kananaskis - Banff - evt. Jasper - Vancouver - Everett.

Jeg vil høre om du har nogle forslag til ruten fra Everett til Flathead Lake / Glacier, vi overvejer at tage highway 2 på vej til Spokane og ha en overnatning omkring Leavenworth dag 1 og så være i Spokane 4. juli (dag 2) hvor der jo sikkert sker en del. Men er der noget at komme efter på denne rute eller vil du anbefale bare at tage I90 istedet til Spokane og så spare tid? Nogle campingpladser du vil anbefale?

På forhånd tak for hjælpen,
Morten

Arne sagde ...

Hej Morten.

Overordnet er ruten den helt rigtige.

Jeg ville i Washington State tage Highway I-90 og komme så langt østpå som muligt de første dage. Jeg vil helst bruge så meget tid som muligt i bjergene. Men rigtigt I skal være opmærksomme på 4. juli og de festligheder der er ifm. med dagen og alle amerikanske byer fejrer dagen.

Specielt Kananaskis-området synes jeg er noget helt specielt og ikke nær så besøgt som Banff og Jasper NP.

Going-to-the-sun-Road er en helt fantastisk tur. Waterton Lake NP er et besøg værd og med en campingplads lige midt i byen og ved søen. I fantastiske Kananakis skal I prøve om I kan få plads på campingpladsen Interlakes, der ligger mellem to søer.

Hvis I vælger at køre ad Icefields Parkway mellem Lake Louise og Jasper, så er det hurtigere at køre over Clearwater mod Vancouver, men ellers er Icefields Parkway en smuk tur som tåler at blive kørt flere gange. Kører I tilbage til mod Lake Louise og TransCanada #1, så kan I komme forbi Yoho, Glacier og Mt. Revelstoke nationalparkerne.

Ved Banff er Two Jack Lakes min favorit og mellem Banff og Lake Louise og Jasper er der flere gode skovcampingpladser som ex. Castle Mountain og Wilcox ved Columbia Icefield.

Bare det var mig som skulle til Canada.
God tur.
vh Arne

Unknown sagde ...

Hej Arne,

Vi var til dit foredrag hos MyPlanet først i marts. Det var meget inspirerende og spændende.

Vi skal til sommer ca. 3 måneder til USA/Canada i motorhome og håber du har tid til at hjælpe os med nogle ruter.

Vi starter i Seattle og kører til Olympic NP og Mount Reinar NP. Derefter vil vi tage til Yellowstone, men vi er i tvivl om hvilken vej vi skal tage. Er der overhoved noget at kigge på eller er det "bare" transportdage?

Efter Yellowstone går turen over Little Big Horn, Glacier NP, Waterton Lake og Fort Macleod inden vi har 3 overnatninger i Calgary under Stampede.

Vi har 3½ uge fra vi henter camperen til vi skal være i Calgary.

Vi vil fortsætte til Edmonton via Drumheller og så er vi gået lidt i stå.

Vi har ca. 7 uger tilbage herfra og vil helst have det hele med.

Er det bedst at tage tilbage til Calgary for derefter at tage til Yoha, Banf, Jasper?

Når vi kigger på de ruteforslag du/I giver er det som om det er rundture, Vancover, Calgary, Banf, Jasper og så enten tilbage til Vancover eller over Victoria Island. Er der intet at køre efter midt i BC?

Vi regner med, at køre til Prince Rubert og tage færgen til Victoria Island, hvor vi vil være mindst 7 dage, men vi er i tvivl om vi har tid og om det er vær at tage til Hyder og se bjørnene ved Fich Creek.

Vi bruger et par dage i Vancover inden vi tager tilbage til Seattle og hjem.

Min mand vil gerne på ranch og han vil gerne prøve at fiske helst efter laks. Har du nogle forslag til hvor det kan foregå og hvor man køber fisketegn.
Og er der nogle byer der er vær at bruge en eller 2 dage på andre end Vancover?

Vi ser frem til dit svar og tak for hjælpen

Søren og Ann

Arne sagde ...

Hej Ann og Søren.

Mange spørgsmål, men også en lang tur.

Turen mellem Mt. Rainer og Yellowstone ville bruge som køredag(e), når I skal være i Calgary "allerede" efter 3,5 uge.

I skal tilbage. Efter Edmonton kan I evt. tage highway 22 og køre mod syd (Calgary) og til Kananaskis-området sydvest for Calgary.

(Kunne forlænges til Crowsnest Pass, highway 3, Fernie i BC og highway 93/95 til Radium Hotsprings og til Banff).

Fra Kananaskis til Canmore, Banff (hvor I skal bruge nogle dage i byen og området), Lake Louise, Yoho, Icefields Parkway til Jasper, Mt. Robson PP i BC og ad highway 16 til Prince Rupert (husk at bestille færge NU).

Med 3 mdr. skal I have tid til Hyder og bjørnene ved Fish Creek.

På Vancouver Island kunne I godt tage en afstikker til vestkysten og Tofino.

Victoria er en hyggelig by og kræver mindst 2 overnatninger.
I Vancouver skal I bruge mindst 3 nætter og gerne flere. Det er en super hyggelig grøn storby i nogle fantastiske omgivelser.

Der er mange steder på vestkysten hvor I kan fiske, men de bedste steder efter laks vil være Skeena River ved Prince Rupert eller Campbell River på Vancouver Island. I køber ferskvandsfiskekort lokalt (tankstation, turistkontor, etc.).

Der er også meget at se i det indre BC, bl.a. nationalparkerne Mt. Revelstoke og Glacier, det solrige Penticton-område med de gode hvidvine og meget frugt, ranch og hyggelige historiske highway 3 langs USAs grænse. Der er også i det indre BC super mange gode provinsparker.

Håber det hjælper jer videre.
Venlig hilsen og god tur. Bare det var mig. Arne

Unknown sagde ...

Hej Arne.
Vi er to familier, der har bestilt en rejse til det Vestlige Canada, i RV camper,fra d.20/8-til 15/9-2015.

Vi har været til dit spændende VIP møde,men har lige et par ekstra spørgsmål.

Vores plan er at køre fra Vancouver til Kananaskisk NP park syd for Calgary.

Vi starter i Vancouver og kører af Highway 3,er i tvivl om ,om vi skal køre til Nielson eller Creston,og hvilke vej det er bedst at køre op til Kananaskisk NP park.

Er der noget på ovennævnte strækning,vi ikke må glip af at se?

Lige et typisk spørgsmål fra "Danskere" må man tage spegepølse og rugbrød med ind i Canada:-)
Venlig hilsen fra fire canadarejsende Conni og Keld

OBS:Vi vil glæde os til at høre fra dig.