mandag den 28. januar 2008

Hvor i Canada og USA kan du holde motorhomeferie?

Hvor skal turen gå hen, når valget er faldet på ferie i motorhome? Der er mange muligheder og ingen dårlige valg.


Forslag 1: Florida er perfekt til motorhomeferie hele året, men ekstra god i februar til april, så er vejret som en meget god dansk sommer. Det er muligt at begynde i Miami, Tampa, Orlando eller Atlanta.

Forslag 2: Begynd i New York eller Washington DC med nogle dage i byen uden motorhome (eventuelt med bil) og derefter fortsæt ferien i motorhome. Turen kan begynde i Boston, New York (Newark eller JFK), Philidelphia, Washington DC. New England og det nordøstlige USA er ekstra smuk i oktober, når efteråret begynder og de gule og rødgule farver slår igennem.

Forslag 3: Om de store søer. Begynd i Minneapolis eller Chicago, USA eller Toronto, Canada. Bedst i perioden juni til september.

Forslag 4: Arizona og Texas kan besøges hele året. Turen kan begynde i Houston, Phoenix eller Albuquerque. Der er en grund til at mange fra de nordlige stater "flygter" til området i vinterhalvåret.

Forslag 5: Det sydvestlige USA er det mest populære område at køre motorhome. Turen kan begynde i San Francisco, Los Angeles, Salt Lake City, Las Vegas, Phoenix eller Albuquerque. Kan gøres hele året, men bedst fra april til oktober.

Forslag 6: The Real America med cowboys, First Natuions og masser af dyr og enestående natur og bjerge. Turen kan begynde i Salt Lake City, Denver eller Seattle (et alternativ kunne være Calgary i Canada). Bedst fra slutningen af maj til oktober.

Forslag 7: Det nordvestlige USA (eventuelt kombineret med det vestlige Canada) oser af natur og med mange gode muligheder for camping. Turen kan begynde i Seattle, Portland og Salt Lake City (alternativt Calgary eller Vancouver).

Forslag 8: Det vestlige Canada er skabt til ferie i motorhome og naturen tager luften fra en igen og igen. Specielt nationalparkene Banff og Jasper står højt på manges liste. Turen kan begynde i Calgary eller Vancouver. Et godt alternativ er Seattle, hvortil det er muligt at flyve direkte med SAS fra København. Bedst fra slutningen af maj til slutningen af september.

Tur A (den lange tur på 32 dage rundt i British Columbia og de canadiske Rocky Mountains) og tur B (den korte tur på 19 dage, hvor vi kun var i de canadiske Rocky Mountains) er min families to seneste ture til det vestlige Canada og nordvestlige USA.

Alaska mangler og det er en klar fejl. Alaska er et fantastisk område at holde ferie i motorhome i. Delstaten har mange billige campingpladser og naturen taler for sig selv. Gode muligheder for fiskeri.

Det er bare at vælge og ikke mindst vælge fra og så bare komme af sted.

Ingen kommentarer: