fredag den 8. februar 2008

Skal du bestille campingpladser hjemmefra?

Skal du bestille campingpladser hjemmefra inden turen går til Canada og USA?
Et godt spørgsmål, der ikke har et enkelt svar. Mange ting spiller ind i overvejelserne.Tunnel Mountain Campground ved Banff i Banff National Park, Alberta.

☺Campingplads til første og sidste nat i motorhomet kan altid være en god ide at bestille hjemmefra.
☺ Nætter omkring 1.juli (Canada Day) i Canada og 4. juli i USA og forlængede weekender omkring nationaldagene.
☺ I de store og populære nationalparker i højsæsonen - første uge af juli og seks uger frem. Yosemite nationalparken i Californien har 13 campingpladser og på de 7 kan der bestilles plads over nettet. Allerede nu er alle pladser udsolgt i juni, juli og august. Så i den periode er der kun at håbe på afbud eller en plads de 6 campingpladser, hvor det er først-til-mølle. Der er også campingpladser i nationalskovene som grænser som op til Yosemite.
☺ Hvis du vil overnatte i weekenden i provinsparker, statsparker, nationalskove og nationalparker i nærheden af støre byer i juli og august.

☺ Hvor meget is har du i maven?
☺ Vil du have styr på det hele og "bare" holde ferie?
☺ Ankommer du sent til campingpladserne?
☺ Hvornår vi du rejse, lav, mellem eller højsæson?
☺ Hvor i Canada og USA vil du rejse rundt?
☺ Har du et ambitiøst program og skal køre mange kilometer?

Overvejelser som er med til at afgøre hvor mange campingpladser du skal bestille hjemmefra.

2 kommentarer:

Morre Slot Vinther sagde ...

Hej. Vi skal til Det sydvestlige USA om 6 dage i 3½ uge. Vi er 2 voksne og 1 et spædbarn på 9 måneder. Vi har købt rejsen gennem Myplanet og har lejet et 25 fods motorhome. På reserveamerica osv så det ud til at campingspladserne begyndte at blive over-bookede allerede tidligt på året, så vi har forudbestilt samtlige campingspladser til 21 dage. Mit spørgsmål er så: De fleste sites har check-in tidspunkter. Har du erfaring for, at man er nødt til at ringe og sige, at man kommer senere end fx kl. 11 - de fleste har jo en lang køretur, så det kan næste ikke passe, at de "sælger" ens forudbetalte plads, hvis man ikke kommer i check-in tiden???
Mit andet spørgsmål. Du skriver at der er campingpladser i yosemite, som man ikke kan bestille på internettet. Gælder det også for motorhome og kan man finde ud af hvor de ligger? Grundet Memorial day har vi desværre ikke fået plads i Yosemite, hvilket ellers skulle være en af de flotteste parker.
Vi er ellers ved at få helt kolde fødder grundet vores lange rute, da du skriver man kun bør køre 100 km om dagen. Vi har planlagt ca. 4000 km på 3½ uge. San Francisco - Yosemite - Death Valley - Las Vegas - Bryce - Zion - Arches - Monument Valley - Grand Canyon - Joshua tree - LA og highway one tilbage til san Francisco.
Det bliver så fedt. Tak for et godt foredrag og en god hjemmeside med masser af gode tips:)
Kirsten

Arne sagde ...

Hej Kirsten.

Jeg synes helt klart, at det er en fordel at bestille pladserne i forvejen. Det giver en ro til at opleve og ikke bruge tid på at finde "sovesteder".

På mange "naturcampingpladser" vil det ikke være muligt at ringe til "pladsen".

I må tjekke ind fra kl. 11.oo, men de sælger ikke din plads. Nogle steder skal du bare være fremme inden kl. 20.00 eller kl. 22.00 for at de vil have ro på pladsen.

Personligt synes jeg det er bedst at være fremme omkring kl. 16.00 og få lidt tid campinglivet.

Vedr. Yosemite er der pladser som kan bestilles, men der er også en del pladser som er først-til-mølle. Kom tidligt, meget tidligt, og få en plads fra morgenstunden. Gælder også motorhomes.

Jo færre kilometer, jo bedre tur, men skal nok gå. Tag et par lange køredage og ellers nyd resten af turen. Uden stop kan I ofte køre 200 km på 2 til 3 timer. Der er stadig tid til at opleve.

God tur.
Hilsen
Arne