24 marts

Californien - motorhomerejse og camping

Danskerne er glade for rejser til Californien i USA. Sol, strand og vand plus temaparker i Los Angeles og San Diego trækker hvert år tusindvis af danskere til Hollywood-staten Californien. De fleste vælger en kør-selv-rejse i bil eller motorhome.

Motorhomerejser til Californien
Er du til natur, camping eller er en børnefamilie, så overvej en rejse i motorhome gennem det sydlige Californien. Eventuel forlæng turen med en afstikker til Las Vegas og Grand Canyon National Park. Motorhomerejser er en prisbillig måde at rejse rundt i USA. Det er camping plus ekstra luksus.

Rejseforslag til det sydlige Californien
Udlejeren af motorhomes i USA Cruise America har sammensat en rejse rundt i det sydlige Californien. Rejsen er på 2.100 km og Cruise America foreslår 8 dage til rejsen. Forlænges turen til 12-14 dage, så bliver rytmen bedre og der bliver tid til flere nationalparker som Yosemite, Kings Canyon, Sequoia og Joshua Tree. Tid til at hygge omkring campingbålet, tid til at vandre og nyde den enestående natur som Californien har så rigelig af.

Cruise foreslår at turen begynder i Los Angeles, men det kunne også være i San Francisco eller Las Vegas eller Phoenix. Las Vegas og Phoenix giver lidt flere km, men også mulighed for at besøge spillebyen Vegas og naturfænomenet Grand Canyon og dæmningen Hover Dam.

Personligt vil jeg foretrække at begynde i San Francisco. Bo på et centralt hotel i down town San Francisco og undvære køretøj. I San Fran er det muligt at gå rundt til det meste og der er busser/sporvogne. Herefter skulle det så være motorhome og rundt til nationalparkerne.

Campingpladser i Californien
Crusie America har også forslag til campingpladser. En kombination af KOA til 40 og 60 dollars til luksusresorts med plads direkte ved Stillehavet til 120 dollars pr. nat for et motorhome inkl. to personer.

[1] KOA Santa Magarita
[2] Camping ved Hearst Castle.
[3] San Francisco Candlestick RV Park
[4] Yosemite Pines RV Resort
[5] Boulder Creek RV Resort - vær opmærksom på at det ikke er muligt at besøge Sequoia og Kings Canyon NP fra østsiden.
[6] Barstow / Calico KOA
[7] Campland on the Bay i San Diego

Der findes også en del campingpladser i nationalparkerne og i statsskovene. Ofte er pladserne uden faciliteter (el, vand og afløb) og koster normalt mellem 20 og 30 dollars for en plads for en nat.

Interesseret i en rejse i motorhome i Californien i USA? Kontakt MyPlanet der er eksperter på motorhomerejser til USA for et tilbud på rejsen.

Ovenstående rejse kan begynde og slutte i Los Angeles, San Francisco, Las Vegas eller Phoenix.

14 kommentarer:

Fam. Vangsgaard sagde ...

Hej Arne,
Vi planlægger en 5 ugers rundrejse i sydvest USA i motorhome med vores 2 små døtre. Vi tænker på at ruten lyder nogenlunde således: San Francisco-Yosemite-Death Valley-Zion-Bryce Canyon-Monument Valley-Grand Canyon-LA-Solvang-San Francisco. HVilket tidspunkt vil du anbefale at tage denne rute? Vi havde tænkt de sidste 3 uger i april og de første 2 i maj, men der må også gerne være lidt lunt på rejsetidpunktet. Vi er lidt i tvivl.
mvh Fam. Vangsgaard

Arne sagde ...

Hej Vanggaards.

Maj måned er perfekt til den tur I har planlagt - med en enkelt undtagelse...

Det er svært at kombinere Yosemite med Death Valley. For at være sikker på at kunne køre over Tioga Pass, øst-vest gennem Yosemite (Yosemite Valley kan I godt besøge i april-maj-juni), skal I rejse juli-august-september. Det er samtidig med at det er 40+ grader i Death Valley.

April og maj er perfekt til ørkenområderne.
Juni er perfekt til Zion+Bryce.
Juli-august er perfekt til Yosemite

Hvis I kan tage ørkenområderne først, så kysten og Yosemite sidst, så mener jeg april-maj er et godt tidpunkt, men jo senere jo bedre mht. Yosemite.

Så det bliver en vægtning af hvad der er vigtigst for jer.

Min beslutning ville være april-maj er OK. Godt vejr i ørkenen og ikke for varmt og I får super gode priser på leje af motorhomes, mens kysten og San Francisco vil være kølig.

Håber I kan bruge ovenstående til noget. Det vestlige USA er perfekt til familieferie i motorhome.
God tur. vh Arne

SponsBlog sagde ...

Jeg overvejer en tur til marts i 14 dage den skal starte i Chigago og kan ende i f.eks. San Fransisco eller L.A. og skal inkludere Texas. Er der nogen der har forslag til om/hvordan vi når nogle fede national parker?

Arne sagde ...

Hej SponsBlog.
Du komme lige forbi de bedste nationalparker i USA. Jeg ville på en rejse i marts måned bruge tid på Grand Canyon, Joshua Tree og Death Valley. Så vælg en tur der hedder Chicago - Los Angeles eller måske endnu bedre Chicago - Las Vegas, så vil du også på 14 dage få tid til at komme forbi Texas og tid til at udforske nogle af nationalparkerne.
Venlig hilsen, Arne

Allan og Rikke sagde ...

Hej Arne
Vi tager den 7. maj på en 8 uger rundtur i USA i den stor RV fra Cruise America. Vi skal bl.a køre fra Grand canyon til Zion, hvor vi skal overnatte på Watchman campground. Vi har planlagt at køre ind i parken fra øst, men har nu læst, at der er en tunnel og en meget snoet vej. Har du erfaring for om man, med så stor en vogn, skal vælge at køre uden om?
Med Venlig Hilsen Rikke

Arne sagde ...

Hej Allan og Rikke.
Det er korrekt at der fra øst er en tunnel når I skal ind i Zion NP. Den er åben fra kl. 8.00-20.00 og det koster 15 dollars at køre igennem med et motorhome, da de er nødt til at stoppe den modgåede trafik for at I kan komme igennem. Derefter komme nogle sving, men ikke noget der bliver et problem for jer. Bløde sving og ikke stejl, så det skal I nok klare.
Venlig hilsen, Arne

Rikke og Martin sagde ...

Hej Arne.
Du har tidligere hjulpet os, så nu prøver vi igen. For to år siden var vi i USA, hvor vi på 5 uger tog turen: Los Angeles, San Diego, Grand Canyon, Page, Arches, Bryce, Zion, Las Vegas, Yosemite, San Fransisco, Highway 1 og retur til LA. En FANTASTISK tur, så nu må vi bare af sted igen!
Til juli skal vi så på den igen. Vi flyver til SF, hvor vi har lejet en Apollo camper. Vi skal til Muir Woods, Napa Valley, og så igennem Yosemite, da det bare var et must for børnene at komme der igen! På vej ud af Yosemite kører vi syd på ud af parken, og overnatter på Summerdale Campground. Kører herfra til Barstow og ser Calico Chosttown. Så runder vi Vegas, inden vi kører til Zion og videre til Page. Vi kører nordpå gennem Monument Valley, som GPS’en snød os for sidst vi var af sted! Så til Moab og Devils Campground inden vi skal mod Denver.
Til denne del af turen (SF til Denver i camper) har vi tre uger. Vi har styr på turen ind til Moab, men er meget i tvivl om, hvilken vej vi skal tage mod Denver. Vi snakker om Grand Junction og Vail, men kunne også vælge at tage en afstikker, da vi har tre overnatninger inden vi skal aflevere camperen i Denver. Den sidste nat skal dog være i Denver (eller tæt på), da camperen jo skal afleveres tidligt.
I Denver skal vi mødes med morfar, og har lejet en stor bil. De sidste 14 dage er i bil og med hoteller. Vi skal til baseball kamp i Denver, inden vi kører mod Yellowstone, hvor vi er et par dage. Herefter skal vi til Blackhills, Custer og nogle dage i Rocky Mountains NP, inden vi flyver hjem fra Denver.
Ja, der er noget at glæde sig til!!
Men vi vil selvfølgelig gerne vide, om du har anbefalinger eller steder på turen, vi bare MÅ se. Og så gerne hjælp til turen fra Moab til Denver - gerne med specifikke campingpladser og områder, der er værd at se.
På turen i bil, har vi bestilt hoteller hjemmefra. Er der steder på vej til / fra Yellowstone, du kan anbefale?
Håber, du har nogle gode bud. Glæder os til at høre fra dig, og takker på forhånd 
Mange hilsner
Martin og Rikke


Arne sagde ...

Kære Rikke og Martin.
Dejligt at høre at I igen skal af sted til USA i autocamper. Det er den eneste rigtige måde at holde sommerferie.

I skal jo alt det rigtige og gense nogle herlige steder.

I mit sind er der ingen tvivl. Jeg ville mellem Monument Valley og Moab tage en afstikker til det sydvestlige hjørne af Colorado og besøge i hvert fald Mesa Verde og måske Durango. Det vil give et par hundrede km mere.

Mesa Verde National Park har nogle utroligt godt bevarde Anazasi-indianerlandsbyer på klippehylder. De er fra år 600-1300. Så jeg ville bruge en hel dag eller to på at udforske dette område. Tage på nogle guidede park-ranger-ture.
Tjek www.nps.gov/meve

Det betyder at turen mellem Moab og Denver "bare" bliver en køre tur.

Vedr. "bilturen", så husk Grand Teton NP på vej til Yellowstone, stop i Cody, Devils Tower på vejen plus Deadwood og Crazy Horse-monumentet i Black Hills.
Kommer i øst for Rapid City, så husk at besøge det "vanvittige" sted Wall Drug Store i Wall, tæt ved I-90. Tjek www.walldrug.com

God tur, vh Arne

karsten sagde ...

hej arne vi skal godt nok til vip møde til maj men er nu igang med at planlægge vores tur.

så vil lige høre om du har nogen gode råd til vores tur.

vi starter i sf den 5/9 og køre så ledes

1 dag Pescadero,
2 dag pismo beach
3/4/5 dag la
6 dag Laughlin
7/8 dag Grand Canyon
9/10 dag lake powel måske mesa verde
11/12 dag arches
13 dag bryce canyon
14/15/16 dag las vegas
17 dag lone pine
18/19 yosemite vally
20 dag san jose
21 dag sf

der efter skal vi bo 4 dage i sf på hotel

nu er det så vi kommer i tvil er det her for meget kørsel skal vi tage arches ud og derved spare 2 dage vil rigtig gerne opleve arches. eller er en hel dag for lidt i lake powell skal jo nok på en sejl tur

vil du vælge mesa verde i stedet for lake powell

vi forventer at køre tidlidt om morgen hvis kl 7 er tidelidt GG

er der en finger regel om hvor længe det tager at køre 100 km med
pause osv synes det kunne være rart at der var tid til at se sig om når man kommer frem til pladesen de gange man kun har en overnatning.

vi er to voksene og en dreng på 11

vi har valgt en c30 da den var 3500 kr billiger ind c25 da der var 50 % på fri mils pakken

med venlig hilsen karsten kim

Arne sagde ...

Hej Karsten.
Det er en god ide at starte roligt ud, så I får en god start på ferien.

Dag 2 synes jeg er for lang.

Arches NP. Det er meget kørsel.
Der er "langt" til Arches, men ja, det er turen værd. Vælger I Arches har det en omkostning = mange km.

Jeg har følgende forslag I bør overveje:
En nat ved Grand Canyon. Se solnedgang og solopgang og så videre.

"Nøjes med en nat ved Lake Powell (Se Horseshoe Bend og Antelope Canyon).

Tag evt. en nat ved Monument Valley, men drop Mesa Verde. (Spændende sted, men igen skal I tænke på tiden og km).

Drop evt. den ene nat ved Las Vegas og tag en ekstra nat ved Bryce eller Zion. Ellers bliver det to lange køredage fra Arches til Las Vegas med kun en overnatning og ikke tid til at opleve parkerne.

Vælger I Arches fra kan I få en lige så god tur og med en mere rolig rytme.

Køretid: Regn med en gennemsnitsfart på 80 km i timen.

vh Arne

karsten sagde ...

hej arne

mange tak for din mening og ja du har da ret i at dag 2 er for lang vi tager bigsur og solvang istedet big-sur hmm ingen koa hihi hvor vil du synes er et godt sted at over nat

vi vil jo rigtig gerne have 2 hele dage lasvegas men kan godt se det bliver for meget køren fra arche til lasvegas og arche er et most så vi må igang med at finde på en løsning.

hvad med pladser skal vi bestille den alle rede nu eller kan vi vente til vi har været til dit møde i maj.

hilsen karsten

Tina sagde ...

Hej Arne
Tak for alle dine gode tips og foredrag. Vi har hos Myplanet bestilt en stor rundrejse i usa med bla.14 dage i rv fra San Francisco til LA i juli md..
Ud over de 14 dage har vi 2 dage på hotel i SFR og 2 i LA. Håber du vil komme med nogle indspark til nedenstående ruteforslag:
Yosemite 2 nætter
Lone Pine eller Mammoth Lake 1 nat
Barstow 1 nat
Las Vegas 2 nætter
Zion 1 nat
Bryce 1 nat
Lake Powell 1 nat
Grand Canyon 1 nat
Lake Havasu 1 nat
Joshua Tree 1 nat
LA 1 nat
Det giver os i givet fald en overnatning i rest. Vi overvejer evt. at bruge den i Monterey.
Hvis vi er så heldige at få en campsite i Yosemite vil det så være en fordel at tage de to nætter i Yosimite Valley eller 1 i Yosemite Valley og en i evt. Tuolumne Meadows.
Håber du vil komme med nogle indspark. På forhånd tak.
Mvh. Tina

Arne sagde ...

Hej Tina.
Tak selv. Jeg er glad for at kunne hjælpe til forhåbentligt bedre rejser i motorhome.

Hvis I rejser med mindre børn, så ville jeg nok passe lidt på med ambitionsniveauet og det at skulle "flytte" næsten hver dag.

Ruten er fin. 2 dage i Yosemite og 2 dage i Las Vegas. Perfekt.

Jeg ville nok tage mindst et sted mere med 2 nætter.

Bryce NP er nok det mest oplagte valg. Kunne også være ved Lake Powell, så I har tid til at tage en turen i poolen, besøge Horseshoe Bend og en tur i Antelope Canyon og stadig kunne slappe lidt af.

Monterey er spændende, men det vil næsten være synd at sætte endnu en god oplevelse på rejsen uden at I har tid til at nyde den i fulde drag og skal videre mod nye store oplevelser.

Vedr. Yosemite, så ville jeg tage 2 nætter i dalen. Masser af oplevelser, vandfald, vandreture, gratis bus, og mulighed for at floate på floden, svømme i floden eller en sø eller i swimmingpoolen.

Desværre er det altid sådan med gode ferier med mange oplevelser at det er nødvendigt at foretage nogle valg - og dermed fravalg. Men ruten og rammerne er perfekte, så I får helt en sikker en god tur også selvom I bliver nødt til at vælge "lidt" fra.

Vælg i hvert fald Monterey eller Bryce fra. Det er rutens 2 ydrepunkter og der hvor I kan spare mest tid og flest km.

God motorhome tur i USA.
vh Arne

Fru Skov sagde ...

Hej Arne
Tak for en rigtig spændende blog - her har jeg indtil nu fundet svar på alle mine spørgsmål. Nu har jeg imidlertid brug for sparring konkret på min rejse. håber du vil hjælpe mig. Vi har købt en rundrejse i det vestlige USA i juni 2020 hos MyPlanet. 21 dage i RV med start og slut i LA. Vi har arbejdet med vores rejseplan og er kommet frem til nedenstående. Men vi er i tvivl om, hvorvidt vi får prioriteret rigtigt omkring highway 1. Bør vi have et stop mere her, og hvilket stop skal vi så i givet fald springe over? Er det de rette destinationer, vi har på highway 1? Vi skal aflevere RV i LA mellem kl. 9-11, så sidste nat SKAL være tæt på LA.
Jeg håber, du vil give mig lidt sparring :-)

LA: 2 nætter
Palm Springs: 1 nat
Lake Havasu: 1 nat
Grand Canyon: 2 nætter
Monument Valley: 1 nat
Page: 1 nat
Bryce Canyon: 1 nat
Las Vegas: 2 nætter
Mammoth Lakes: 1 nat
Yosemite: 2 nætter
Sequoia: 1 nat
San Francisco: 2 nætter
Morro Bay/Pismo beach: 1 nat
Santa Barbara: 1 nat

Hilsen Pernille