onsdag den 3. marts 2010

Canada rute 4: Seattle, Vancouver + Rocky Mountains

Ruteforslag 4 til det vestlige Canada: Seattle - Vancouver Island - Rocky Mountains nationalparker - historiske highway 3 - Vancouver - Seattle. Perfekt rute fra ultimo maj til ultimo september.

En tur med nationalparker på stribe: Pacific, Mt. Revelstoke, Glacier, Yoho, Banff, Jasper og Waterton, plus verdens smukkeste landevej, Icefields Parkway, to gange. Læg dertil to flotte sejlture og en stribe enestående provinsparker i British Columbia og Alberta og det bliver den perfekte tur med udgangspunikt i Seattle.

Fordele ved at begynde i Seattle
Seattle en spændende by og man får den amerikanske dimension med på sin rejse. Der er mulighed for at besøge Boeing-fabrikkerne. Der kan også være flere flyforbindelser til Seattle end til Vancouver.

Kan klares på 21-28 dage, mere end 28 dage vil være godt. Med 35 dage er det en perfekt rute, hvor der bliver masser af natur, dyr, men også tid til det dyrke den historiske del af det vestlige Canada med indianere og nybyggere. Hvis I har 28-35 dage, så forlæng eventuelt turen med afstikkere til West Edmonton Mall, og/eller dinosaurerne i Drumheller og Dinosaur Provincial Park.


Vis stort kort

Rute 4 natur + historie: (A) Everett i USA - (B) Anacortes, Washington State - (C) Sidney / Victoria på Vancouver island - (D) Tofino - (E) Nanaimo - (F) Whistler - (G) Kamloops - (H) lake Louise - (I) Jasper - (J) Banff - (K) Fort Macleod - (L) Wateron Lake National Park - (M) Vancouver - (N) Everett.

Små 4.000 km plus det løse.

6 kommentarer:

hannedal sagde ...

Hej Arne,
Det lyder som den tur vi gerne vil, har dog kun 21 dage i motorhome. Har du en tidsplan for turen fra Everett til Vancover Island via Anacortes? Tænker på bestilling af færge. Vil gerne nå en hvalsafari fra Anacortes, men er i tvivl om hvor meget tid vi skal afsætte og om der er overnatningsmuligheder i Anacortes. Mvh Hanne

Arne sagde ...

Hej Hanne.

Hvis I får jeres motorhome dag 1, så kan I samme dag nå at handle ind og køre til en campingplads i Anacortes-området. Der er en times kørsel fra Everett til Anacortes. Et godt sted at campere kunne ex. være i Deception State Park - cirka tyve minutter fra færgen.

Færgen sejler 1-2 gange om dagen afhængig af sæsonen. Og der er gerne an afgang om morgenen. Sejlturen tager 3 timer, så allerede dag 2 over middag kan I være i Victoria på Vancouver Island.

Jeg kender ikke til hvalsafariture ud fra Anacortes, men der er gode muligheder fra Victoria og superture fra Tofino på vestkysten af Vancouver Island.

I skal prioritere en par køre dage i det indre British Columbia, så I har masser af tid på Vancouver Island og i Rocky Mountains.

vh og god tur, Arne

Unknown sagde ...

Hej Arne.

Mener jeg på et tidspunkt så en fin indkøbs/huskeseddel til den første tur i supermarkedet når motorhomet er hentet?? God som inspiration.... Hvor finder jeg den?

Arne sagde ...

Hej Jesper.

Den liste jeg sommetider viser ifm. mit motorhomeforedrag er nedenstående. Måske er det den huskeseddel du tænker på?

Hvordan kommer du godt igang med ferien i motorhome?
*) Opvaskebørste, ekstra viskestykker, ekstra håndklæder og gummihandsker
*) Køleboks til drikkevarer
*) Billige cykler fra Walmart
*) Urtekniv / dolk
*) Campingstole, dug, tæppe/forlægger
*) Blå kande til bålkaffe og pande til bålet
*) Økse
*) ZIP-tændvæske
*) Internationalt kørekort
*) 12 volt til 220 volt omformer

vh Arne

btamberg sagde ...

Hej Arne.
Skal køre en cruise canada camper c 30 fra Toronto til Vancouver i maj måned. Er i tvivl om ruten fra Calgary til Vancouver. 1. prioritet har været Waterton og derefter crowsnest highway (highway 3), men ved ikke om det er for "småt" for en c30 også i forhold til vejret. Alternativt vil det blive transcanada highway over Banff. Har kørt rv i Canada i 2010 til Jasper mv, derfor overvejelserne med en tur over Waterton. Satser på ca 7 overnatninger undervejs fra Calgary (eksklusive Calgary og Vancouver). Kommer til dit VIP arrangement i Århus 28 marts, men vil gerne planlægge lidt før, da venner skal samles op i Calgary. MVH Birte Århus

Arne sagde ...

Hej btamberg.
Størrelsen på motorhomet og Waterton og highway 3 er ikke noget problem. Udfordringen er mere hvornår i maj I kommer forbi og hvordan vejret er.
Flere af vejene og campingpladserne i Waterton NP åbner først primo / medio maj - afhængig af vejret - så det skal I lige tænke over i planlægningen.
Når det er sagt, så er highway 3 mere spændende historisk og kulturelt end den trans-canadiske. Begge veje (#1 og #3) tåler at bliver oplevet flere gange, ligesom jeg i hvert fald aldrig bliver træt af Banff og Lake Louise.
vh Arne