04 marts

Er Yosemite National Park på ruten?

Yosemite National Park i Californien. Yosemite er en enestående, men også meget populær national park i USA. Parken ligger fire timers kørsel øst for San Francisco. Hvert år er Yosemite National Park mellem de fem mest populære parker i USA og hvert år besøger millioner af turister parken.

De mest grandiose superlativer og pyntelige tillægsord bliver brugt om Yosemite National Park. Kan det være rigtigt? Ja. Ofte er der ennda kun tale om en vestjysk underdrivelse. Parken er en uovertruffen perle.

Yosemite kort
1] Yosemite Valley.
2] Glacier Point.
3] Wawona and Mariposa Grove.
4] Crane Flat and Tuolumne Grove
5] Tuolumne Meadows and Tioga Road.
6] Hetch Hetchy.

Læs alt om Yosemite på www.nps.gov/yose

Camping i Yosemite National Park
Camping er ekstrem populær måde at overnatte i og ved Yosemite National Park. De campingpladser i parken som accepterer forudbestillinger er normalt udsolgt fra 1. maj til slutningen af september. Det er meget svært at få en plads. Man skal være tidligt ude og være hurtig, så er der ”måske” en chance. Når der åbnes for reservation forsvinder pladserne som billetter til en U2-koncert i Horsens.

Der findes også pladser der ikke kan reserveres, men hvor der er først-til-mølle. På syv af de 13 campingpladser i Yosemite National Park er det muligt at forhåndsreservere en plads.

Bestil en campingplads i Yosemite på www.recreation.gov

Klik på nedenstående skema og se beskrivelse af de 13 campingpladser i Yosemite National Park.

http://yosemite.com/tripplan/thingstodo/camping.html har information om camping i områderne op til Yosemite National Park. Der er også flere gode KOA-campingpladser – http://www.koa.com/where/ca/index.htm , men også en del statsskove, hvor det er muligt at få plads. De ligger ofte en halv til en times kørsel undenfor Yosemite-parken.

Hvornår åbner Tioga-vejen over Tioga-passet?
Det er umuligt at forudsige hvornår highway 120 over Tioga-passet åbner , men snerydningen af de meterhøje snedriver begynder i midten af april og tager normalt mellem 1 og 2, ja en og to, måneder.

De seneste tyve år har Tioga-passet gennem Yosemite nationalparken normalt åbnet op for trafik mellem 12. maj og 3. juni. Ja lige med undtagelse af 1995 (først 30. juni), i 1997 (først 13. juni), i 1998 (først 1. juli), i 2005 (først 24. juni) og i 2006 (først 17. juni).

Vejen lukker igen i slutningen af oktober eller november. I 2009 blev Tioga vejen åbnet den 19.maj lukkede igen den 12. november.

Se video fra Yosemite
http://www.nps.gov/yose/photosmultimedia/ytp.htm

Hvordan ser der ud i Yosemite lige nu?
Se webcams fra Yosemite National Park.
http://www.nps.gov/yose/photosmultimedia/webcams.htm

12 kommentarer:

Jan G. Laursen sagde ...

Så når man som os skal afsted i juni og rammer Yosemite omkring 8. juni, så bør vi allerede nu gå i gang med at bestille en plads?

Hvilken vil du anbefale?

Arne sagde ...

Hej Jan.
Personligt ville jeg bestille en plads i dag. Og gerne på en af de tre campingpladser i Yosemite Valley, så bor I lige i hjertet af herlighederne.
vh Arne

Familien Jørgensen/Klippert sagde ...

Hej Arne
Vi skal med motorhome til USA i maj/juni, og er begymdt at booke pladser. Vi er dog stødt ind i problemer i Yosemite den 29./30. maj hvor der er Memorial Day. Det ser ud til at alt er reserveret?
Skal vi booke en plads uden for parken, og så lave en dagstur derind, eller skal vi satse på en først til mølle plads? Vi kører med tre små børn, så vi vil ikke køre alt for meget rundt og lede efter pladser?

Hilsen

Familien Jørgensen Klippert

Arne sagde ...

Hej Birgitte.
Lidt afhængig af jeres øvrige rute ville jeg helst booke en plads i forvejen. Specielt når I rejser med tre små børn.

Vær opmærksom på både private pladser (herunder KOA), men også andre off. pladser som Stateskove. Tjek evt. www.recreation.gov for muligheder tæt ved Yosemite.

Først-til-mølle? Hvis I er tidlig startere (evt. køre til campingpladsen omkring middag og derefter ud til oplevelserne) og har en back-up plan. Så OK ide.

Memorial Day er en camping populær weekend, så I får måske også problemer med andre pladser.

Så bestil en plads. Det giver ro og gode dage og gode rejseoplevelser.
vh Arne

Søren Kronholm sagde ...

Ok, bestil i god tid, men det det ser ud til at man først kan bestille præcis 2 måneder før... eller misser jeg noget?

Arne sagde ...

Hej Søren.
Lige nu er det muligt at bestille en campingplads i Yosemite frem til medio juli, hvis der ellers er plads.
Jeg tjekkede bl.a. Hogdon Meadows og bestillingsvinduet går frem til 14. juli. Men der er meget vel allerede udsolgt på de fleste datoer
Venlig hilsen, Arne

rasmus sagde ...

Vi skal til yosemite lige efter paaske og videre mod death valey. Er der nogen campingpladser i yosemite village som ikke er aabne/lukkede pga sne omkring paaske ad vej 120. Som vi forstod paa vip-moedet kan vi ikke krydse yosemite, men vil jo gerne over mod vej 395 ned mod death valey. Har du nogen ideer til hvor vi kan krydse sierra nevada for at ramme vej 395.
Mvh og paa forhaand tak
Rasmus og Birgitte

Arne sagde ...

Hej Rasmus.
I skal glemme Tioga Pass og highway 120. Den er de seneste 20 år tidligst åbnet 11. maj. Tjek evt. http://www.nps.gov/yose/planyourvisit/wroads.htm
Sikre alternativer i april til Tioga er syd via Bakersfield/Mojave og rute 99/58/14/395.
Nord via highway 50 eller måske 88.
Vedr. campingpladser i Yosemite, tjek nps.gov/yose
God tur, Arne

Camilla Ralkov sagde ...

Hej Arne,
På vejen fra Yosemite mod Las Vegas overvejer vi at gøre et stop omkring Mammoth Lakes. Kender du noget til det? Twin Lakes Campground lyder god, men er den vanskelig at komme til med sin C25 motorhome?

Er det for lidt tid hvis man kører fra mariposa west KOA tidlig morgen og ind nationalparken til yosemite village og videre nordom gennem Tioga-passet på samme dag for at ende ved Mammoth Lakes om aftenen?

På forhånd tak.
Camilla plus familie
PS. Vi kører i juli

Arne sagde ...

Hej Camilla.
Mammoth Lakes er et hyggeligt alpint område. Smukt med bjerge og masser af træer, så bestemt et stop værd. Jeg kender ikke lige campingpladsen du nævner, men hvis det er en motorhome plads og Det er tilladt at køre der til, så bør der i hvert fald være plads til en c25. Alternativt er der mange pladser i statsskovene omkring Mammoth Lakes.

Fra Mariposa til Mammoth Lakes via Yosemite Valley på en dag? Det bliver en lang, meget lang dag. For lang til min smag og med de mange muligheder for stop og smuk natur undervejs. Mindst et stop vil jeg anbefale, eller i hvert fald et stop lige øst for Yosemite NP. Husk det er juli og der vil være meget trafik og mange motorhomes på vejene i Yosemite og I må ikke køre hurtigt. Når det er sagt, så kan det lade sig gøre, hvis I kører tidligt og har styr på campingpladsen der hvor I kommer til og ikke skal til at lede efter en. Det er muligt, men se om I ikke kan finde en ekstra dag.
Venlig hilsen, Arne

Familien Tolvard Völcker sagde ...

Hej Arne
Er ved at planlægge vores tur til april/maj.
Vi tager turen fra LA til GrandCanyon, Bryce, Zion og Las Vegas.
Herfra jeg vi i tvivl. Bør vi tage øst eller vestsiden af Nevada-bjergene til Yosemite?
Vi skal videre til San Fransisco og slutte af på Highway 1 til LA.
Mvh. Familien Tolvard Völcker

Arne sagde ...

Hej familie TV.
Om sommeren ville jeg vælge at køre øst om Sierra Nevada bjergene. Det er en utrolig smuk tur, men da I skal af sted (formodentligt) inden Tioga Pass (highway 120) gennem Yosemite åbner, så ville jeg nok vælge en tur vest om. Yosemite-dalen og vestsiden af parken kan I altid besøge.

I kan godt køre øst om, men skal en del længere mod nord (Lake Tahoe) inden I kan komme mod vest og tilbage mod Yosemite NP. Når det er sagt, så åbnede Tioga Pass i 2012 den 7. maj, men det var tidligt. Det er normalt først åben fra ultimo maj eller i juni.

Tjek http://www.nps.gov/yose/planyourvisit/seasonal.htm

I kan også vælge at køre efter, at I kan komme over Tioga Pass og er passet så lukket, når I kommer dertil, så planlæg hjemmefra en alternativ rute.

Personligt ville jeg dog nok hellere bruge ekstra tid/dage i ørkenen, hvis jeg skulle af sted i april/maj. Det er et godt tidspunkt at besøge ørkenområderne inkl. Death Valley NP og Joshua Tree NP. Temperaturen er ikke så høj og i begyndelsen af april kan I opleve at ørkenen blomstrer.

God tur, vh Arne