lørdag den 24. januar 2009

Camping: Bryce Canyon National Park, Utah

Allerede i 1923 blev Bryce Canyon National Monument beskyttet og administreret af U.S. Forest Service. I 1928 blev parken officielt en nationalpark. Det skete for at bevare og beskytte det helt usædvanlig skønne område kendt for sine bizare klippeformationer og sandstøtter, der kaldes hoodoos.

Nationalparken ligger i 2.500 meters højde over havet og er lidt større end Rømø. Siden 1991 har besøgstallet for Bryce National Park ligget fast omkring 1 mio. om året. Juli og august er de travleste måneder.

Bryce Canyon bliver kaldt for lille Grand Canyon, da kløfterne her er mere tilgængelige end hos storebroren.

Plads A11, North-campingpladsen, Bryce Canyon National Park.

Bryce Canyon National Park har to campingpladser, North og Sunset, der begge ligger i nærheden af besøgscenteret. Begge pladser har skylletoiletter og drikkevand. I sommermånerne er der også vaskeri og brusere i forbindelse med købmandsbutikken. Ellers er der ingen faciliteter udover en betalings dump station ved North-campingpladsen. Begge pladser ligger i fyrtræsområde der giver lidt skygge.

Plads A11, North-campingpladsen, Bryce Canyon National Park.

En overnatning koster 15$. Det er muligt at bestille plads på www.reserveamerica.com


Vis stort kort

Indkørslen til North-campingpladsen har Google Maps / GPS koordinater:
37.634218, -112.173049 / +37° 38' 3.18", -112° 10' 22.98"

2 kommentarer:

Fam.Has.Jen sagde ...

Hej Arne
Tak for en meget informativ og brugbar hjemmeside. Vi er igang med at lave reservationer til vores motorhome til sommer i USA. Men har desværre ikke været heldig at kunne reserverer en på Watchmann i Bryce. Har du nogen erfaring med hvornår man skal henvende sig for at få en "først til mølle" plads i juli måned.
Mvh familien Jensen

Arne sagde ...

Hej familien jensen.
Glæder mig at jeg kan være til hjælp.

Vær opmærksom på, at Watchmann Campground er ved Zion NP og ikke i Bryce NP.

Ved Zion NP/Springdale by er der andre muligheder som eksempelvis Zion NP South Campground + Springdale: Zion Canyon Campground.

Hvis det er Bryce, så er der i parken North Campground og Sunset Campground. Lige udenfor parken er der den private Ruby Inns Campground.

"Først-til-mølle"
Er I fremme på campingpladsen lige over middag, så bør der være gode chancer for en plads. Så tjekker I ind og derefter kører I ud og får en oplevelse i parken.

God tur til USA, Arne