torsdag den 8. januar 2009

Camping + vandring: Wilcox i Jasper NP

Wilcox-campingpladsen ligger i godt 2.100 meter over havet lige på grænsen mellem Jasper og Banff nationalparkerne midt i de canadiske Rocky Mountains. Der er 108 km til Jasper by, men kun tre km til Columbia Icefield besøgscenteret og Athabasca-gletsjeren.


Wilcox er helt klart en af mine personlige farvoritter. Det er ikke muligt at reservere plads og betaling er i form af selvregistrering, så kontanter er nødvendigt.


Der er på campingpladsen plads til 46 enheder og det koster 16$ for en overnatning. Det koster ekstra hvis man også vil have en båltilladelse, hvor der også er brænde inkluderet. Alle pladser har bord/bænke og bålsted. Der er også sani-dump.

Området ved Wilcox har flere gode vandreture. Campingpladsen er udgangspunkt for stien til Wilcox Pass. 4,5 km hver vej og krævende med et niveauforskel på godt 300 meter. Seks km syd for Wilcox-campingpladsen ligger Parker Ridge vandrestien.

Parker Ridge-stien
Udgangspunkt: Parkeringsområde på sydvestsiden af Icefields Parkway.
Længde: 2,4 km / krævende.
Tid: 45 min. til en time hver vej.
Niveauforskel: 270 meter.
Max højde: 2.880 meter over havet.
Ruten til Parker Ridge stiger kraftigt i terrænet og ender i alpint engområde med udsigt til Castleguard Mtn., Saskatchewan-gletsjeren og den sydøstlige del af Columbia Icefield. Er der kun mulighed for et stop og en vandretur langs Icefields Parkway, så er Parker Ridge det bedste valg.


Vis stort kort

Ingen kommentarer: