lørdag den 3. januar 2009

Camping: Robson Meadows, Mt. Robson PP

Mount Robson er det højeste bjerg i de canadiske Rocky Mountains. Bjerget ligger i provinsparken af samme navn lige på grænsen mellem British Columbia og Alberta. I Mount Robson Provincial Park er der flere meget fine campingpladser.

"On every side the snowy heads of mighty hills crowded round, whilst, immediately behind us, a giant among giants, and immeasurably supreme, rose Robson's Peak".
Milton and Cheadle, 1865.

Mount Robson Provincial Park er den anden ældste provinspark i British Columbia og en sand juvel blandt parker i Canada. Med sine 3.954 meter er Mount Robson det højeste punkt i de canadiske rockies og står som et tårn over de lidt mindre høje bjergtoppe.

Vi var heldige. En af de få dage hvor Mt. Robson næsten er helt fri af skyerne.

Legepladsen.

Robson Meadows campingpladsen og området ved Mount Robson besøgscenter.

Robson Meadows er en blandt tre campingpladser i Mt. Robson Provincial Park. De to andre er Robson River og Lucerne. Vi valgte Robson Meadows, der har plads til 125 enheder under trædække i tæt skov.

Robson Meadows campingpladsen.

Tilsammen har de tre campingpladser plads til 125 + 19 + 36 motorhomes, hvoraf de 32 pladser kan reserveres. Resten er først til mølle. En overnatning koster 19$ for en plads.


Vis stort kort

Mount Robson Provincial Park tilbyder et utal af udendørsaktiviteter. Se mere om vandrestier og meget mere på BC Parks hjemmeside. Klik her.

Ingen kommentarer: