søndag den 17. januar 2010

Rejs til Utah

Mormonstaten Utah bliver ofte forbigået eller kun kort berørt, når danskere rejser til det sydvestlige USA. Det er synd. Staten byder på en helt unik og skøn natur. Utah er fyldt med statsparker og nationalparker som alle er værd at besøge.

Der er Arches National Park med de 2.000 sandstensbuer. Der er Bryce Canyon NP, der bliver kaldt lille Grand Canyon, fordi den er mere tilgængelig og imødekommende. Der er Zion NP med kløften og de massive klippevægge. Der er Canyonlands NP, der er et månelandskab af eroderede klipper omkring Colorado-floden. Klik her og se alle nationalparker i Utah. Alle byder de på gode muligheder for udendørsliv, gode campingpladser og er perfekte til ferie i motorhome.

Delicate Arch i Arches nationalparken, Utah.

Du vil aldrig fortryde at forlænge turen med nogle dage og/eller km og inddrage den skønne delstat i USA-rejsen. Der findes på nettet et utal af beskrivelse af Utah og billeder, men nu er det også muligt at hente relevant rejseinfo via sin Iphone og Ipod Touch.

Der er kommet nedenstående gratis apps som kan være med til at gøre turen rundt i Utah lidt sjovere.

Utah State Parks Fields Guide
Udforsk historien og de skønne statsparker i Utah
Klik her og gå direkte til Itunes Store for at downloade Utah State Parks app.

Der er info om 40+ statsparker i Utah. Det er muligt at søge dem efter navn eller type (Heritage Parks, Golf, OHV -Off Highway Vehicle activities, Water Activities og Trails). De kan også søges via et Utah-kort. Om hver statspark er der en kort park info, et lille billedgalleri og kort.

Hike Utah
Med denne apps er det nemt at finde info om 15 udvalgte vandreture i Utah. Du kan også bidrage med dine input til nye stier. Det er også muligt at lave tur-planer, e-maile planer til familie og venner og lave en vandre-log om turen med billederom turen og efterfølgende mail det hele til familie og venner og/eller sætte det hele på din Facebook-væg.
Klik her og gå direkte til Itunes Store for at downloade Hiking in Utah app.

Om hver sti er der info om stien, hvordan man finder stien, info om nærmeste campingplads, tips og ting man skal være opmærksomme på og baggrundsinfo og relevant historie.

Ingen kommentarer: