28 januar

VestUSA rute 1a+b: Los Angeles - San Francisco - Grand Canyon

Rute 1a: Turen kan begynde i Los Angeles, Las Vegas, men det bedste udgangspunkt er nogle dage uden motorhome i San Francisco og derefter turen rundt i motorhome. Ruten kunne også begynde i Phoenix eller Albuquerque. Det vil give lidt flere km, men ikke voldsomt mange. Perfekt rute til en maj-juni eller september tur. Temperaturen i det indre af det sydvestlige USA kan i juli og august nemt nå de 35+ grader.

Campingpladsen i Malibu Creek State Park nordvest for Los Angeles.

Den udvidede trekant - San Francisco - Las Vegas / Grand Canyon - Los Angeles inkl. det sydlige Utah
Vis stort kort

(M/A) Los Angeles - (B) Barstow - (C) Grand Canyon - (D) Page - (E) Bryce NP - (F) Zion NP - (G) Las Vegas - (H) Death Valley - (I) Yosemite - (J) San Francisco - (K) Monterey - (L) Solvang - (M) Los Angeles.
Ovenstående er 3.500 km plus det løse.

Rute 1b: Den klassiske trekant - San Francisco - Las Vegas / Grand Canyon - Los Angeles

Vis stort kort

(I/A) Los Angeles - (B) Barstow - (C) Grand Canyon - (D) Las Vegas - (E) Death Valley - (F) Yosemite - (G) San Francisco - (H) Solvang - (I) Los Angeles.
Denne rute kan spare nogle hundrede km i forhold ruten inkl. Zion og Bryce nationalparkerne, men det er også to fantastiske amerikanske nationalparker der bliver forbigået.

Begge ture kan udvides med et besøg i hyggelige San Diego og SeaWorld temaparken.
Husk det er ikke tilladt at køre i motorhome gennem Death Valley i juli og august.

3 kommentarer:

Unknown sagde ...

Hej Arne. Tak for inspirerende blog. Vi skal her i sommer køre rundt i vestlige USA og regner med at køre den udvidede trekant med start og slut i San Fransisco. vi har Motorhomet i 22 dage incl afhentning og aflevering med start 24.juni 2013
Er det realistisk? Vi har ikke været ude i god tid og er ikke til at alt er fast planlagt, så vi kan nok ikke altid overnatte på de pladser der er tættest på nationalparkerne.
Når vi ikke må køre igennem Death Valley i juli - har du så et godt forslag til ruten fra Las Vegas til Yosemite? Mvh Marianne

Arne sagde ...

Hej Marianne.
Realitisk? Ja. Der er fornuftig med tid til turen, så det skal nok gå.

Fra Las Vegas til Yosemite. Den korteste rute er via highway 95 og 266 nord om Death Valley.

Personligt ville jeg foretrække syd om Death Valley ad I-15 forbi Barstow og highway 395. Det giver mulighed for at stoppe i Lone Pine, der er en af mine favoritbyer i USA. En cowboyby med flot Hollywood-kulisse og et fint lille film-museum.
Mod vest ser I det højste bjerg i de 48 sammenhængende stater.
Lidt nord for Lone Pine ligger Manzanar National Historic Site, der er USAs dårlige 2. Verdenskrig samvittighed overfor amerikanske statsborgere af japansk herkomst.
Min rute er 150 km længere, så...

Lige meget, hvad I vælger så bliver det en super god tur.
vh Arne

Unknown sagde ...

Hej Arne
Tak for svaret og tippet - det kan være det bliver den vej vi kører men modsat fra Yosemite til Las Vegas, da vi nu faktisk har besluttet os for at køre "mod strømmen" den anden vej rundt for bl.a måske at balancere tiden i storbyer versus natur lidt bedre.

Mange hilsner Marianne