25 januar

Canada rute 3: Calgary - Vancouver: hurtig og ren natur tur

Ruteforslag 3: Calgary til Vancouver. Perfekt rute fra medio juni til ultimo september.

En tur med nationalparker på stribe: Banff, Jasper, Yoho, Glacier, Mt. Revelstoke plus verdens smukkeste landevej, Icefields Parkway, to gange.

Fordel ved at begynde i Calgary: Rocky Mountains virker endnu mere imponerende, når turen begynder på prærien.
Fordel ved at slutte i Vancouver: Det er verdens smukkeste by lige havet og bjergene. Det er muligt at tage nogle dage efter motorhometuren på et centralt beliggende hotel i byen og nyde Vancouver gæstfrihed.

Kan klares på 12-14 dage, mere end 14 dage er perfekt. Hvis I har 21 dage, så forlæng eventuelt turen med afstikkere til Vancouver Island, West Edmonton Mall, Rocky Mountains-delen der hedder Kananaskis eller dinosaurerne i Drumheller og Dinosaur Provincial Park.


Vis stort kort

(A) Calgary - (B) Banff - (C) Jasper - (D) Lake Louise - (E) Golden - (F) Revelstoke - (G) Penticton - (H) Vancouver.
1.600 km plus det løse.

9 kommentarer:

Anne Zilstorff sagde ...

Hej Arne,
Tak for nogle fantastisk inspirende beskrivelser. Vi skal til Canada i September 2009 og har et enkelt spørgsmål er det bedt at køre Vancouver (+ Vancouver Island) - Calgary eller omvendt, når man tager temperaturen i betragtning Formål med turen er golf & natur - vi har bl.a en afstikker til Bella Coola og slutter meduo oktober med 3 dage i Churchill. Hilsen Snne

Arne sagde ...

Hej Anne.
Det er I jeres tilfælde helt klart bedst at begynde i Calgary. Både fordi bjergene virker mest imponerende når man kommer fra øst og prærien, men også af hensyn til vejret.
Spændende med Bella Coola. Jeg har ikke været der siden 1995.
Fin afslutning med en afstikker til Churchill og isbjørnene.
Glæd jer.
God tur.
Arne

Unknown sagde ...

Hej Arne
Er der nogen second hand shops for camperudstyr i Calgary?
Tænker at der må være mange der køber, og noget af det kan vel bruges mere end 3 uger en tur som regel varer..
Glæder os til at komme afsted i september

Arne sagde ...

Hej andu.

Jeg er ikke bekendt med genbrugsbutikker for camping- og motorhomeudstyr i Calgary-området.

Jeg formoder det meste bliver solgt privat via de meget populære yard-sales eller via det som svarer til Den Blå Avis.

Tilgengæld findes der flere gode outdoor-butikker i Calgary og deres priser er sammenlignet med DK meget fornuftige.

Tjek eksempelvis:
mec - www.mec.ca
walmart - www.walmart.ca
Canadian Tire - www.canadiantire.ca
Campers Village - www.campers-village.com

De har alle fire butikker i Calgary - og der findes mange flere.

vh og god tur, Arne

Anonym sagde ...

Hej Arne

Vi har været til et foredrag med dig i Kbh, hvor du bl.a snakkede om tre ruter mellem Vancouver og The Rockies... Hvis man nu kun skulle køre mellem disse to steder 1 gang på en sådan motorhome tur, hvilken rute ville du køre (pænest, hyggeligst) og hvor stor forskel er der ift antal kilometer og køretid?

Hilsen Steven

Arne sagde ...

Hej Steven.
Historie og kultur: Highway 3 er nok den længste, men også mest hyggelige med meget kultur og histore, mange byer og provinsparker, hvor det er muligt med gode stop. #3 følger den amerikanske grænse.

Nationalparker: Highway 1 eller Trans Canada Highway er den hurtigste (bedste vej) og du kommer lige gennem Revelstoke og Glacier nationalparkerne. #1 skærer lige gennem British Columbia.

Vandfald: Highway 99 og 5 har meget skov, men også nogle interessante stop ved skisportstedet Whistler, mange vandfald, Wells Gray Provinsparken og det 4.000 meter høje Mt. Robson. #99 + 5 er den nordlige rute.

På en Vancouver - Vancouver tur ville jeg vælge highway 3 mod øst til Rocky Mountains, (evt. afstikker til Revelstoke og Glacier), derefter Icefields Parkway gennem bjegene og så highway 5 + 99 tilbage til Vancouver (evt. afstikker til Vancouver Island).

Forskel i km og køretid er uden bestydning. Det er 800-1.000 km lige meget hvilken rute I vælger. Det er mere de mange stop der "æder" tiden"...

vh Arne

Anonym sagde ...

Hej Arne

Din bog om de canadiske rocky mountains er ikke til at skaffe.
Den er åbenbart udsolgt. Kommer den igen, eller kan den evt. købes brugt?

vh Mariann

Arne sagde ...

Hej Mariann.
Det skulle gerne stadig være muligt at købe "De canadiske Rocky Mountains"-bogen.

Du kan i hvert fald komme forbi MyPlanets kontorer i Aarhus og København og købe bogen. Se adresser på www.myplanet.dk

Venlig hilsen
Arne

Peter sagde ...

Hej Arne
I 2013 kørte min kone og jeg i autocamper fra Calgary til Vancouver - Banff, Jasper, Clearwater og Whistler. Vi var meget begejstreret, men blev en smule overrasket over den megen sne og is på de flotte søer. Var afsted primo maj. Vi vil nu afsted igen i september, men taler om vi skal køre over Kamloops, Revelstoke NP, Glacier NP og Yoho NP og måske glemme Clearwater NP, som vi i øvrigt var noget glade for. Vi vil også gerne en tur ned over Yellowstone NP i USA. Vi har 3 uger til turen og er lidt i vildrede om hvad vi skal og ikke skal. Vi er udelukkende til natur og denne gang skal turen også foregå i autocamper. Håber du kan give inspiration til os.
Med venlig hilsen
Peter Norup