onsdag den 11. november 2009

Hvornår er det bedst at rejse til Canada

Hvornår er det bedste tidspunkt at besøge Canada?
Sommersæsonen er relativ kort i Canada og specielt i det vestlige Canada og bjergene. Fra slutningen af maj til oktober er Canada bedst. De mest populære måneder er juli og august. Vejret er godt, temperaturen høj og alle attraktioner er åbne. Personligt foretrækker jeg slutningen af august og september måned. Naturen er altid åben.

Specielt slutningen af september med de begyndende gule efterårsfarver er smuk, hvis der også er krydret med lidt nyfalden sne på toppen af bjergene, så er der en bedårende gul-hvid kontrast.

Kananaskis-området i det sydvestlige Alberta og en del af Rocky Mountains.

September er også en god måned fordi de fleste turister er taget hjem, luften er frisk og kølig, dagene lune, men nætterne kølige. Perfekt vejr til at vandre i Rocky Mountains og bo i motorhome, så man ikke skal sove på jorden i et telt.

Jeg står ved Lake O'Hara i 2.200 meters højde i slutningen af september. Se flere billeder og læs mere om min septembertur til det vestlige Canada på bloggen: www.canadarejsen.dk

Forleden læste jeg nedenstående:
"The air is still: this is the time of year when the wind goes to sleep, and though its sleep is fitful, though it may come sleepwalking up the valley at any time, often it will not really wake up until the end of October. So I love this September snow, because it will be followed by an Indian Summer, a month of warm, clear days and sparkling cool nights.
... Yet there is nowhere on earth I would rather be ... among the peaks and high up in the backcountry of Banff Park and Jasper..."

Uddrag fra bogen Switchbacks af Sid Marty.

Hvis jeg ikke var ramt af skolesøgende børn, så tog vi altid på familie-motorhome-ferie til det vestlige Canada i september måned. Der er ikke noget smukkere sted og det sted jeg også helst vil være i september. Det er et rigtigt godt tidspunkt at besøge verdens næststørste land og få den enestående natur helt ind under huden.

Ingen kommentarer: