lørdag den 14. marts 2009

Hvor langt skal I køre?

Miles efter miles. Kilometer efter kilometer. Masser af asfalt under hjulene og landskaberne glider forbi. Fra radioen flyder blid countrymusik med Garth Brooks og fylder bil-delen og bo-delen i motorhomet. Masser af familiesnak og godt humør. Den halv liter store kaffekop er fyldt og står i holderen. Det er ferie, men det hele opleves gennem forruden. Er det den rigtige måde at holde ferie i autocamper/motorhome i Canada og USA?

Motorveje, landeveje og biveje. Er det sådan Canada og USA skal opleves. Nej. Ikke hvis I vælger at køre motorhome.

De vigtigste argumenter for at vælge en ferie i motorhome er
• For at bruge faciliteterne om bord.
• For at køre få kilometer.
• For at have tid til naturen.
• For at have tid til livet på campingpladserne.

Hvor langt skal I køre?
Jeg plejede tidligere at anbefale folk at køre mellem 150 til 250 km i snit om dagen. Hellere det første end det sidste. Det bliver hurtigt til mange kilometer på en tur gennem canada og USA.

4.000 kilometer på 20 dage lyder ikke af meget og burde kunne fungere. Det er ”bare” 200 km i snit om dagen. Udfordringen består i at 10 af de 20 dage er det oplevelser der står på programmet. De dage skal der slet ikke køres. Så bliver det 4.000 km på 10 dage eller 400 km om dagen – det er for meget.

I dag er min anbefaling 100 til 200 kilometer i snit om dagen. Jeg er godt klar over at det for mange vil være svært at holde sig til ”kun” 100 km i snit om dagen. Det er første og måske eneste gang at de besøger Canada eller USA og vil gerne nå så meget som muligt. En faldgrube som er nem at falde i.

Det er vigtigt at prioritere og så bruge de redskaber som internettet tilbyder. Maps.google.com er et super værktøj til at udregne afstande og køretider. Regn altid med at I kører 20% mere end den direkte rute mellem A og B.

Den sværeste øvelse
Vigtigt at vælge fra. Det er den sværeste, men vigtigste opgave før en ferie. Det giver en bedre oplevelse, bedre indsigt og helt klart en bedre ferie.

Se mere om kør-selv-forslag i USAMyPlanets hjemmeside.

Se mere om kør-selv-forslag i CanadaMyPlanets hjemmeside.

Ingen kommentarer: