lørdag den 14. februar 2009

Campingpladser i Yoho National Park

Grundstenen til den mindste af nationalparkerne i de canadiske Rocky Mountains, Yoho, blev lagt i 1886 med oprettelsen af Mount Stephen Reserve. Yoho National Park er kendt for sine mange vandfald og de smaragdgrønne bjergsøer Emerald Lake og Lake O'Hara.

Yoho betyder »respekt« på Cree, og parkens skønhed af bjergtoppe, floddale og gletschersøer indgyder til respekt. Parken er ikke så besøgt som Banff nationalparken og kan være et godt alternativ, når campingpladserne ved Banff by og Lake Louise er fyldt op. Grundet sin placering på vestsiden af »The Rockies« får Yoho mere regn og har færre solskinstimer end Banff nationalparken.

Walk-in backcountry campingpladser
Der er fem »backcountry« campingpladser i Yoho National Park: McArthur Creek, Yoho Lake, Laughing Falls, Twin Falls og Little Yoho. Fri camping er tilladt i Amiskwi, Otterhead, Ice River og Porcupine-dalene. I disse områder skal teltet sættes op mindst tre kilometer fra landevejen, 100 meter fra vand og 50 meter fra stien. Det er kun tilladt at bo tre nætter det samme sted.

Udover ovennævnte bestyrer Parks Canada fra midten af juni til ultimo september en »backcountry« campingplads ved Lake O’Hara . Der er plads til 30 telte.

Lake O'Hara ultimo september.

Der er fem »frontcountry« campingpladser i Yoho National Park
#1 Chancellor Peak, 58 pladser, tørkloset.
#2 Hoodoo Creek, 106 pladser, skylletoilet, sani-dump.
#3 Kicking Horse, 86 pladser, skylletoilet, bruser, sani-dump.
#4 Monarch, 46 pladser, tørkloset, sani-dump.
#5 Takakkaw Falls (Walk-in), 35 pladser, tørkloset.

Åbningstider for campingpladserne i Yoho
#1 Chancellor Peak, primo juni til primo september
#2 Hoodoo Creek, primo juni til primo september
#3 Kicking Horse, ultimo maj til primo oktober
#4 Monarch, primo juni til primo september
#5 Takakkaw Falls (Walk-in), ultimo juni til ultimo september

Ingen kommentarer: