tirsdag den 18. marts 2008

Det vestlige USAs højdepunkter

Ferie i motorhome. Fra Los Angeles til Los Angeles. Turen kan også begynde i San Francisco, Las Vegas eller Salt Lake City og Phoenix. Ruten er 2.500 miles – 4.000 km plus det løse.

Nedenfor er et forslag til hvordan en rute til en ferie i motorhome gennem det sydvestlige USA kunne se ud.

Dag 1
Ankommer til Los Angeles. I skal have en overnatning i USA, inden det er muligt afhente motorhomet. Overnatning. Hilton i Los Angeles International Lufthavn

Dag 2
Turen går nordpå langs Stillehavskysten, hvor den ene dejlige strand afløser den anden. Gør eventuelt stop i ”danskerbyen” Solvang. En amerikansk kopi af Danmark som vi så ud i 1950’erne. Overnatning: Santa Margarita Lake KOA.

Dag 3 og 4
Videre langs Stillehavskysten, og der er mange spændende steder at besøge undervejs – f.eks. Hearst Castle ved Simeon og den lille by Monterey, som inspirerede John Steinbeck til sine romaner. Campingpladsen ligger 34 miles nord for San Francisco, og den følgende dag kan man tage på sightseeing i San Francisco. Overnatning: Petaluma KOA.

Dag 5 og 6
Bo de næste to nætter på en campingplads lige uden for Yosemite National Park - en af de smukkeste i USA med imponerende vandfald, klare, rislende bække, spejlblanke søer, indbydende grønne enge, majestætiske klippevægge, gigantiske Sequoia-træer, og så er her chance for at se en bjørn eller to. Overnatning: Yosemite/Mariposa KOA.

Dag 7
Ruten går igennem Sierra National Forest til Fresno og videre til Sequoia National Forest med nogle af de ældste træer i verden. Overnatning: Visalia/Fresno South KOA.

Dag 8 og 9
Las Vegas har alt, hvad hjertet begærer af underholdning, og campingpladsen ligger dér, hvor det hele sker – nemlig på hovedgaden the Strip i tilknytning til et af de mest kendte kasinoer. Overnatning: Circus Circus KOA.

Dag 10
I det sydlige Utah ligger der flere storslåede nationalparker. I Zion National Park har vinderosion skabt fantastiske klippeformationer, og følger man en af de mange vandrestier, får man et godt indtryk af området. Overnatning: Glendale KOA.

Dag 11
Næste campingplads ligger kun 12 miles fra Bryce Canyon National Park, der er kendt for sine eroderede sandstensklipper i fantasifulde former og gyldne og røde farver. Minder om Grand Canyon, men mere tilgængelig. Overnatning: Cannoville/Bryce Valley KOA.

Dag 12
På turen sydpå til Flagstaff er der tid til at opleve Lake Powell, der er opstået i forbindelse med Glen Canyon Dam. Overnatning: Flagstaff KOA.

Dag 13 og 14
De næste to dage er afsat til at opleve Grand Canyon med udgangspunkt i Williams syd fornationalparken. Når I står på kanten af Grand Canyon er der op til 1.500 meter ned til Colorada-floden som snor sig i bunden af kløften. Overnatning: Williams KOA.

Dag 15
Dagens rute følger den legendariske Route 66, og bl.a. i byerne Seligman og Kingman kan man opleve autentisk 50’er atmosfære. Overnatning: Kingman KOA.

Dag 16
Tilbage til Californien. Ruten går eventuelt via Hoover Dam og Mojave Desert til Barstow. Overnatning: Barstow KOA

Dag 17 og 18
To dage i Los Angeles. Besøg eventuelt Hollywood, Disneyland eller Universal Studioes. Tid til at besøge de gode strande, Venice Beach og J. Poul Getty Museum. Overnatning: Pomona KOA

Dag 19
Til Los Angeles, hvor motorhomet afleveres og I tager i lufthavnen.

Dag 20
Tilbage i Danmark.

Forlæng eventuelt turen med ekstra dage i Zion og Bryce nationalparkerne eller tag en afstikker til Monument Valley og Moab-området med Arches National Park.

2 kommentarer:

Camilla Ralkov sagde ...

Hej Arne,
Til et af dine foredrag anbefalede du at flotte sig med en afhentning af limousine ved ankomsten til lufthavnen. Jeg har googlet lidt, men synes ikke rigtigt jeg kan finde noget der svarer til, hvad du fortalte.
Vi har fire tasker med. Kan de være i sådan en, tror du? Og har du et godt link?
Vi rejser om 14 dage og glæder os meget alle 4. Din blog har været en stor hjælp!
Mvh Camilla Ralkov

Arne sagde ...

Hej Camilla.
4 pers. og tasker burde kunne være i en limousine sedan i stil med en Lincoln TownCar. MyPlanet kan hjælpe med limo-transfer i mange byer i Nordamerika, så jeg ville tjekke med dem. Tlf. 70 12 50 11.

Ved bestilling oplyser I antal personer og så finder de den rigtige vogn, så bagagen kan være der.

Glæd jer til Nordamerika og motorhomeferie. Det bliver ikke bedre i mit hoved. God tur.
vh Arne