mandag den 2. november 2009

Camping: Arches National Park, Utah

Arches National Park i det østlige Utah, ikke langt fra grænsen til Rocky Mountains-bjergene i Colorado, er en af de smukkeste parker i USA. Mere end 2.000 stenbuer pryder parkens golde røde landskaber, herunder den store flotte Delicate Arch, der står som et omvendt U på den røde klippegrund.

Inde i parken ligger en af USA bedste natur-campingpladser uden faciliteter, men med den allerbedste beliggenhed.

Nattemperaturen i Arches National Park er i juli og august tropisk og det er bestemt en overvejelse værd om man skal vælge at overnatte på eksempelvis på KOA-pladsen ved Moab lige uden for nationalparken. På KOA er det muligt at få strøm og have air-condition kørende hele natten.
Vi have valgt at bo på Devils Garden Campground i parken uden strøm. Det blev varmt, rigtigt varmt, men vi fortrød ikke vores beslutning selvom vi på grund af varmen kun fik sovet få timer den nat. Det var det hele værd.

Det bedste udsigt vi har haft på en tur gennem USA. Campingpladsen i Arches nationalparken ligger smukt mellem de røde kampesten og rød jord.

Devils Garden Campground har 52 pladser, hvoraf de 28 kan reserveres i forvejen. Resten fordeles efter først til mølle. I sommermånederne plejer pladserne at være væk fra morgenstunden. Hvis det er muligt, så bestil en plads.

Faciliterne inkluderer drikbart vand, picnic borde, bålsteder, tørkloset og skylletoiletter, men der er ingen brusere. Det koster 20 $ pr. plads for en nat.


Vis Arches NP på et større kort

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hvordan er vejret her i april. Er det mere behagligt i.f.h.t. om sommeren, eller kan det bliver for koldt om foråret ?

Arne sagde ...

Hej
Vejret i Arches NP / Moab er helt klart mere behageligt i april end juli/august. Dog med større udsving.
Gns. temp. er 18C.
Der er 75% chance for en varm dag med mere end 16C og 17% risiko for temp. under 0C.
Personligt vil jeg foretrække det fremfor 40C om dagen og 20+C om natten.
vh Arne

Anonym sagde ...

Hej Arne
Vi kigger på en cruise america motorhome, men har desværre læst om nogle klager på www.complaints.com. Kan vi regne med, at få en god tur ud af 21 dage i et cruise america motorhome?

Arne sagde ...

Kære Anonyme.
Du får altid en god tur i motorhome i Canada og USA.

Cruise er et godt 2-stjernet standard produkt, men der er ingen som kan give garantier. Taler vi teknik og mekanik, så kan alting gå i stykker.

Vær opmærksom på, hvilke klager vi taler om og hvor gamle de er. Cruise har i de seneste år udskiftet en stor del af deres motorhomes.

Cruise har mange, rigtig mange motorhomes (Nordamerikas største udlejer) og mange steder, hvorfra du kan leje et motorhome, så det kan være svært at styre ALT 100%

Jeg har selv kørt Cruise syv gange og der har da været forskel på vognene, men det har ikke ødelagt vores oplevelse af Canada og USA. Der er forskel på om vognene er helt nye eller et par år gamle, men jeg skal igen køre motorhome fra Cruise America.

Vil du have et 4-stjernet produkt, så kan du gennem MyPlanet leje et Road Bear-motorhome. Alle deres vogne er helt nye og af meget høj standard. De koster dog også lige en lille smule mere end et Cruise America motorhome.

God tur til USA.
vh Arne