04 februar

5 Canada campingpladser, hvor du får gode oplevelser

Der er mange gode campingpladser i Canada. Der findes både mange gode private og offentlige campingpladser. Jeg foretrækker et miks af pladstyper. Finder vi en god stille plads i naturen - gerne dybt inde i skoven - så bliver det ikke meget bedre. Gerne i nærheden af vand, hav eller sø.
Her er 5 bud på campingpladser i det vestlige Canada, hvor du med udgangspunkt i campingpladsen får enestående canadiske oplevelser.

British Columbia, Vancouver Island, Victoria, West Bay Marine Village. Lige ved vandet og tæt på centrum af hyggelige Victoria - den mest engelske by i Canada.

British Columbia, Birkenhead Provincial Park, nord for Whistler og Pemberton. Typisk campingplads i provins park. Er dybt inde i skoven og har vores egen lomme/plads i skoven og i gåafstand fra Birkenhead Lake. Det er primært canadiere som kommer her.

Alberta, Mt. Robson Provincial Park, Meadows campingpladsen. Er lige ved foden af det højeste bjerg i de canadiske Rocky Mountains: Mount Robson.

Alberta, Jasper National Park, Icefields Parkway, Wilcox Campground. Ikke langt fra Columbia Icefield og Athabasca-gletsjeren.

Alberta, Waterton Lake National Park, Waterton Town Campsite, Selve pladsen er ikke så hyggelig, men det er lige i hjertet af nationalparken - omgivet af vand og bjerge.

4 kommentarer:

Rikke Olesen sagde ...

Hej Arne
Tak for alle de mange gode tips på din blog!

Vi er ved at planlægge vores rute i Vest canada til sommer i juli og august. Vi rejser to voksne og 2 børn på 4 og 7.

Vi har i alt 31 dage i motorhome og herudover 5 overnatninger i Vancouver.

Vi tænker følgende rute:
vancouver-Waterton-Dinosaur PP-Drumheller-Banff-Jasper-Edmonton-Jasper-Lake Louise-Revelstoke-Whistler-Vancouver Island-Tofino-Victoria

Vi håber du kan hjælpe med følgende spørgsmål:

Kan du anbefale campingplads i Edmonton? Vores datter bliver 7 år på turen, så vi tænker det er spændende for hende at fejre fødselsdag i West Edmonton Mall


Ruten fra Revelstoke til Whistler –Skal vi tage den over Kamloops til Whistler eller via Okanagan Lake? Har du evt. andre tips til turen mellem Revelstoke og Vancouver?

Vi beregner 4 dage til ruten Vancouver-Waterton ad highway 3. Kan du anbefale nogle gode campingpladser undervejs?

Tak for al inspirationen. VH Anders og Rikke

Anne sagde ...

Hej Arne

Vi var til et super foredrag med dig i aarhus - og sidder lige nu med planlægningen af en 11 ugers tur til Canada og det vestlige USA, dertil har vi haft megen fornøjelse af dine blogs, specielt din canadatur i 2009. Desværre kan vi ikke finde resten af den tur, den stopper ved Rocky Mountainbike ??? Er resten af finde nogen steder ?

Med venlig hilsen
Søren og Anne

Arne sagde ...

Hej Anne & Søren.
Glæder mig at I kan bruge alt det materiale jeg har på mine forskellige blogs og til mine foredrag.
I rammer et meget ømt punkt med 2009-turen. Tiden har desværre manglet eller prioriteringen. Beklager, men ja den stopper lidt pludseligt. En dag i nærmeste fremtid håber jeg at gøre bloggen færdig.
God tur, vh Arne

Arne sagde ...

Hej Rikke.
Super rute I har planlagt. Vælg evt. ...Drumheller - Edmonton - Jasper - Lake Louise - Banff - Lake Louise - Revelstoke... Jeg tror det vil give færre km.

Jeg har boet på Rainbow Valley pladsen i Edmonton. En OK plads og OK beliggehed i forhold til WEmall.
http://www.rainbow-valley.com/

Revelstoke til Vancouver. Whistler-ruten er smukkest. Evt. med stop ved Hat Creek Ranch og de mange vandfald mellem Whistler og Vancouver - og så passer det med færgen fra Horseshoe Bay til Nanaimo og videre til Tofino.

Highway 3 er fyldt med skønne små byer og provinsparker og campingpladser: Manning, Christina Lake, Nancy Green, Syringa, Kikomun, Mount Fernie og mange flere. Bare vælg de pladser der passer til jeres rytme. De er gode og billige allesammen.

God rejse til Canada, vh Arne