24 januar

Canada rute 2: Vancouver - Vancouver rundtur inkl. Rocky Mountains

Ruteforslag 2: Vancouver til Calgary og retur. Perfekt rute til ultimo juni måned, juli og august måned. Turen kan også gøres Calgary til Vancouver og retur. Om turen tages med eller mod uret er underordnet.

Fordel ved at begynde og slutte i Calgary: Rocky Mountains virker endnu mere imponerende, når turen begynder på prærien.
Fordel ved at begynde og slutte i Vancouver: Det er verdens mest charmerende og mest indbydende storby. Det er muligt at tage nogle dage både før og efter motorhometuren på et centralt beliggende hotel i byen og nyde canadiernes gæstfrihed.

Kan klares på 18-20 dage, 21-24 helt OK, mere end 24 dage er perfekt. Hvis I har 28 dage eller en måned så forlæng eventuelt turen med afstikkere til Vancouver Island, West Edmonton Mall, Rocky Mountains-delen der hedder Kananaskis eller dinosaurerne i Drumheller og Dinosaur Provincial Park.


Vis stort kort

Rute 2 natur + historie: (A) Vancouver - (B) Whistler - (C) Clearwater - (D) Jasper - (E) Lake Louise - (F) Banff - (G) Calgary - (H) Waterton Lake National Park - (I) Fernie - (J) Nelson - (K) Penticton - (L) Vancouver.

Små 3.000 km plus det løse.

I stedet for den sydlige historiske rute ad highway 3 langs den amerikanske grænse er det også muligt at vælge endnu flere nationalparker i form af Kootenay, Yoho, Glacier og Mt. Revelstoke og tage Trans Canada highway 1 tilbage mod Vancouver.


Vis stort kort

Rute 2 - ren natur: (A) Vancouver - (B) Whistler - (C) Clearwater - (D) Jasper - (E) Lake Louise - (F) Banff - (G) Calgary - (H) Waterton Lake National Park - (I) Fernie - (J) Radium Hot Springs / Kootenay NP. - (K) Golden / Yoho - (L) Penticton - (M) Vancouver. Også Små 3.000 km plus det løse.

2 kommentarer:

Unknown sagde ...

Hej Arne
Vi er en familie på 5 (inkl. 3 drenge i alderen 2-10 år) der skal 3½ uge til USA/Canada i juli og har heraf en autocamper i 15 dage med udgangspunkt og aflevering i Seattle. Vi planlægger følgende rute: Seattle-Spokane området(?)-Glacier NP-Kananaskis-Banff/Icefields Road-derefter 5'eren eller 1'eren tilbage til Seattle. Vi påtænker ca. 5 stop, så der er tid til at falde lidt til ro hvert sted. Vi mener at kende stederne i Rocky Mountains, men savner nogle gode steder at stoppe på vejen fra Seattle til Glacier NP og igen fra Jasper til Seattle.


Har du nogle forslag til campingpladser og evt. gode seværdigheder/aktiviteter? Naturoplevelser og nationalparker er naturligvis i højsædet, men vi vil også gerne høre dine forslag til andre ting der kunne være spændende, f.eks. indianere, ranches, museer, andet?

Vi når desværre ikke Vancouver Island med autocamperen, men har senere på ferien en lille uge på hotel i Vancouver - har du et forslag til hvordan man kunne se noget af øen evt. med lejet bil eller i bus, evt. kombineret med en overnatning på vej retur til Seattle de sidste dage inden vi flyver hjem?

På forhånd tak - og tak for en god blog med meget inspiration og mange gode råd.
Mvh Kim Winther

Arne sagde ...

Hej Kim.
"Kun" 15 dage i autocamperen, så ville jeg prioritere bjergene og nationalparkerne højest. Til og fra bjergene vil blive køredage uden mange stop evt. komme tidlig frem til en campingplads med swimmingpool. Jeg ville køre direkte til Glacier National Park med et stop undervejs. Omkring Spokane. Der er en KOA-plads lige ved byen (1 nat).

I skal være opmærksom på, at det kun er tilladt at køre ad Going-to-the-Sun road i autocamper på 22 eller færre fod. I kan evt. overnatte i St. Mary (2-3 nætter) og så leje en bil et par dage og køre på opdagelse i Glacier NP. Fra Glacier ville jeg køre til Waterton Lakes NP i Canada, i det sydvestlige hjørne af Alberta. Bruge nogle dage på campingpladsen i Waterton Town (2 nætter). Lige ved søen og byen og midt i bjergene. Et godt udgangspunkt for at udforske Waterton NP. På vej til Banff NP ville jeg gøre stop ved Head-Smashed-in-Buffalo-Jump-Site museet og Fort McCleoad og evt. Bar U-ranch. Overnatte 1 nat i Kananaskis Provincial Parks og så nogle dage i Banff NP (2-3 nætter og nogle dage i Jasper (2 nætter).
Herfra kan I vælge at køre tilbage ad Icefields Parkway eller mod sydvest. Bruge 2-3 nætter for at komme tilbage til Seattle.

Fra Seattle går der hurtigfærger til Victoria, så det kunne være en mulighed. 5-7 dage i Vancouver er fint. Det er en dejlig smuk og meget grøn by med gode busser og togmuligheder. Selv ville jeg foretrække at leje en bil og evt. tage den med til Vancouver Island - også når I har 3 børn. Fra Vancouver går der busser til Victoria. Så en lang dagsudflugt til Victoria fra Seattle eller Vancouver kunne være fint.

I Victoria ligger det hele meget centralt og I kan gå rundt. Besøg evt. Royal BC Museum, hvor I kan se indianere og nybyggerliv.
God tur, vh Arne