27 januar

Yellowstone National Park

Yellowstone er amerikanernes egen darling af en nationalpark. Det er ikke bare USAs, men verdens første nationalpark. Parken har en specielt status i USA. Mange amerikanere tager selv til stedet for at opleve den unikke natur området har at byde på. Danskerne har også fået øjnene op for parken, der både indeholder gejsere, varme kilder og bjørne samt bisoner.”

Hvor stor er Yellowstone?
Yellowstone National Park er på størrelse med Lolland, Falster, Møn og Sjælland tilsammen. Parken er omkrandset af høje bjerge, men den centrale del af Yellowstone er relativ flad og plateauagttig. I Yellowstone National Park er du altid i højden, også i den "flade" del, hvor du vil være 1.600-2.000 moh.

Hvornår åbner Yellowstone National Park?
Parken er åben hele året rundt, men der er i mellemsæsonerne i foråret og efteråret nogle trafikale udfordringer. Om vinteren er den foretrukne transport form snescooter. Yellowstone National Park er populær i juli og august. Har du du mulighed for at rejse tidligere eller senere kan det "menneske mæssigt" være en fordel. Midt maj til begyndelsen af juni og midt til slut september ydresæson, men hvis vejret spiller med et godt tidspunkt at rejse på.

Camping med autocamper i Yellowstone
Der er 12 campingpladser i Yellowstone National Park og en del flere campingpladser i skovdistrikter og statsparker og private campingpladser op til Yellowstone parken. Der er teltpladser, men de fleste pladser på campingpladserne er også til autocamper/motorhome.

Yellowstone National Park
Yellowstone National Park
Hvornår er vejene i Yellowstone åbne?
Vejene i Yellowstone begynder normalt at åbne 3. fredag i april til omkring Memorial Day (sidste mandag i maj), hvis vejret tillader det. Beartooth Highway, hvor du kommer op i 3.000 moh. åbner normalt i slutningen af maj.

Hvornår lukkede vejene i Yellowstone i 2017?
10. oktober 2017: de første veje i Yellowstone begyndte at lukke.
6. november 2017: Alle veje i Yellowstone var lukkede for almindelig trafik. Efter et stykke tid, så tager snescootere over.

Forventede åbningsdatoer for 2018, hvis vejret tillader det.
20. april: West Entrance til Madison, Mammoth til Old Faithful, Norris til Canyon.
4. maj: East Entrance til Lake (Sylvan Pass), Canyon Junction til Lake.
11. maj: South Entrance til West Thumb, Lake til West Thumb, West Thumb til Old Faithful (Craig Pass), Tower Junction til Tower Fall.
25. maj: Tower Fall til Canyon Junction (Dunraven Pass)
25. maj: Beartooth Highway

Du kan se mere om vejene og vejforhold på følgende link: https://www.nps.gov/yell/planyourvisit/parkroads.htm

Yellowstone National Park app
Du kan til IOS og Android hente en app om Yellowstone National Park.
Du kan klikke her og se mere op Yellowstone app'en.

Yellowstone National Park
Yellowstone National Park

Ingen kommentarer: