02 januar

10 ? til en motorhomerejse i USA

10 spørgsmål til en motorhomerejse i det sydvestlige USA. Planlægningen af en motorhomerejse til USA kan give spørgsmål. Jeg har her samlet de 10 mest stillede spørgsmål fra december 2011.

Hvad kan vi nå?
Hvilken rute skal vi vælge?
Vi rejser med en 3 år, hvad så?
Hvor kan jeg købe en billig cykel?
Skal vi bestille campingpladser hjemmefra?
Hvad betyder Early Bird hos Cruise America?
Attraktioner. Skal vi bestille hjemmefra?
Hvad med GPS?
Hvordan med spildevand?
Skal jeg have stort kørekort til et motorhome?

Hvad kan vi nå?
Afhænger af ønsker og om man rejser med børn. Men på 3-4 uger kan man nå den klassiske tur gennem det sydvestlige USA med San Francisco, Highway 1, Los Angeles (måske San Diego), Route 66, Grand Canyon, Monument Valley (måske Arches NP), Bryce Canyon NP, Zion NP, Las Vegas, Death Valley (hvis det ikke er sommer), Yosemite.

Hvilken rute skal vi vælge?
Afhænger af ønsker, men jeg synes godt om den klassiske med San Francisco, Los Angeles og LAs Vegas/Grand Canyon. Dertil kan man så tilføje sine egne ønsker. Yosemite, highway 395, Joshua Tree NP, Arches NP, Antelope Canyon ved Page, Bryce NP er nogle af mine personlige favoritter. Afhænger også lidt af rejsetidspunkt.

Vi rejser med en 3 år, hvad så?
Det er nemt at rejse med en 3-årig i motorhome. Indretningen er hele tiden den samme. Ikke hele tiden nye hoteller at forholde sig til. Maden er hele tiden lige ved hånden. Toileterfacilietter ligeså. Børn elsker camping. Så det er ren vind, vind, vind at rejse med børn i motorhome.
Til flyveturen kan det være godt med nogle overraskelser/gaver, der er med til at gøre flyvetiden kortere. Men ellers, hvis vi voksne er rolige og afslappede og husker det er ferie, så hygger ungerne sig også med rejsen til USA.

Hvor kan jeg købe en billig cykel?
Walmart, Walmart og SuperWalmart

Skal vi bestille campingpladser hjemmefra?
Jeg er blevet en større og større tilhænger af at have bestilt campingpladser hjemmefra, men det er selvfølgelig et temperamentsspørgsmål. Det fungerer for min familie med 2 børn. Vi har styr på de fleste overnatningsteder (80-20) og kan koncentrere os om at holde ferie og opleve. Jeg vil anbefale at have halvdelen af pladserne bestilt. Så holder I fast i den rytme I har bestemt, I ser det I har planlagt, I bor inde i de nationalparker I gerne vil osv. og stadigvæk er der palds til det spontane.

Hvad betyder Early Bird hos Cruise America?
Det giver mulighed for at betale lidt eksta og få motoprhome om morgenen og aflevere det om eftermiddagen ligesom der er transport fra lufthavnshotel til Cruise udlejningsstation og retur til lufthavn inkluderet. Prisen for Early Bird skal sammenholdes med prisen for at leje motorhome en ekstra dag eller 2.

Attraktioner. Skal vi bestille hjemmefra?
Hvis der er attraktioner som I bare vil se og oplevee og de er eksempelvis først eller sidst på en tur, så bestil dem hjemmefra. Eksempelvis en tur til Alcatraz i San Francisco. Det er en populær tur og der kan nemt være udsolgt. Bestil en bypakke med hotel i San Francisco og en tur til Alcatraz.

Hvad med GPS?
Ikke livsnødvendig, men en dejlig hjælper. En GPS er speciel god, hvis du skal finde en bestemt adresse i en by. Finde et supermarked, vurdere afstande og køretid og lign. Til campingpaldser er GPS ofte ikke så gode, men der findes nogle gode apps til Ipad og Iphone som kan finde vej til campingpladser.

Hvordan med spildevand?
På 95% af alle private campingpladser, og på 50% af naturcampingpladser i ex. nationalparker er der dump stations på den enkelte plads eller når du kører fra campingpladsen. Dump stations, hvor du kan tømme tankene og fylde frisk vand på tanken. Der er også dump stations ved tankstationer, rastepladser og turistbureauer.

Skal jeg have stort kørekort til et motorhome?
Et gyldigt dansk kørekort til personbil og du må køre motorhome. Også de største modeller.

God motorhomerejse til USA. En rejse du aldrig vil fortryde, men gerne vil gentage igen, igen og igen.

Ingen kommentarer: