tirsdag den 22. juni 2010

Foredrag om motorhomeferie i Canada og USA

Sommeren står for døren og det kan være svært at tænke på næste år og sommerferien i 2011, men MyPlanet har allerede planlagt de første foredrag om motorhomeferie i Ccanada og USA.

Foredragene holdes i Århus og København i september måned.

Kom til foredragene og find ud af om du er til ferie i motorhome og hør om de mange gode tilbud MyPlanet har, hvis du bestiller motorhomerejsen til Canada eller USA i god tid.

Klik her og læs mere om foredraget om motorhomerejser i Canada og USA.

4 kommentarer:

Anne Zilstorff sagde ...

Hej Arne,
Tak for din altid interesannte side. Vi har lejet et Motorhome (22") i Vancouver, BC fra 13. september - 4. oktober. Vi starter med at kører op mod Rocky Mountain og slutter på Vancouver Island. Mit spørgsmål til dig er, om det er nødvendigt at være ved campingpladserne i National Parkerne allerede kl 11 (som jeg har læst man skal være i højsæsonen for at få plads) eller det normalt er godt nok at komme først på eftermidadgen. Jeg kan også se, at en del af campingpladserne allerede lukker den 6. september og det kan vel både betyde, at der ikke er så mange mennesker eller det er for koldt eller sneen allerede er ved at komme. Det er ikke muligt at bestille plads i den periode, hvor vi er der. Mange hilsner Anne

Arne sagde ...

Hej Anne.
Tak for dine venlige ord. Det burde ikke blive noget problem med campingpladserne i slutningen af september i Rocky Mtns. Færre er åbne, men der er også langt færre turister i området. Så du har tolket rigtigt.

Det er en mere stille periode. Vejret kan stadigvæk være fantastisk og I komme også til at opleve de begyndende gul/brune efterårsfarver.

Netop hjemkommet efter tre uger i England/Frankrig savner jeg rigtigt meget en motorhometur i det Canada.
Glæd jer og god tur.
Arne

Anonym sagde ...

Californien i November???

Hej…
Min kone, søn på 2 år og mig, har takke være din side her, glædet os ufatteligt meget til vi skulle have været på 3 ugers motorhome ferie i maj 2011. Men min kone er blevet gravid og skal føde i foråret, så det kommer vi ikke.
Vi kan tage ferie i November og komme af sted på en 14 dages tur 30 okt til 14 nov, eller vente og tage af sted om en 3 års tid.
Vi kan ikke finde ud af om vi vil blive ”skuffet”, hvis vi tager af sted i nov, turer er dels en uge korter og det er efterår.
Ruten er ikke helt planlagt endnu, men noget der skal med på ruten er, San Francisco, Yosemite, Highway 1 ned til LA. Vi vil ikke køre mere end 100 til 200 km om dagen.
Jeg kan se at temp. ca er mellem 15-20 grader i nov i San Francisco og LA og at det snart bliver vinter i Yosemite til den tid. Men hvad er efterår ellers i CA, blæser og regner det meget og kan man bo i motorhome hvis det begynder at blive koldt i Yosemite?
Vil du anbefale eller fraråde sådan en tur? Eller har du andet at tilføje, vi frem til at høre din kommentar.

Mvh Familien W…

Arne sagde ...

Kære familie W.

Tillykke med familieforøgelsen.

Ingen tvivl i mit sind. Jeg ville tage af sted. Tanken om at skulle vente tre år ville dræbe mig, men jeg er også bare 100% vild med ferie i motorhome. Med lidt planlægning, så kan I få en rigtig god tur til Californien.

Yosemite kan blive en udfordring. Yosemite Valley er sandsynligvis åben og kan besøges, men Tioga Pass turen over Sierra Nevada-bjergene og gennem parken er sandsynligvis lukket.

I kan sagtens bo i motorhome i Californien i november. Husk også at MyPlanet har gode vinterpriser på Cruise motorhome, hvis I begynden lejen 1. november. Eller lej et 4-stjernet luksusmotorhome fra Road Bear. Prisforskellen er minimal.

Se turen som en opvarmning til den store motorhome tur om tre år. Så har I de helt rigtige forudsætninger for at glæde jer. I ved hvad der venter og kan glæde jer.

Hvis I gør det til en kystnær tur, så kan I få mange gode dage med solskin og fornuftige temperaturer sammenlignet med DK.

Jeg har på www.wunderground.com fundet frem til flg.
San Francisco: 86% chance for en varm dag med over 16°.
Yosemite Valley: 21% chance for en varm dag med over 16°.
Las Vegas: 95% chance for en varm dag med over 16°.
Death Valley: 92% chance for en varm dag med over 16°. Det er højsæson i Death Valley fra 15. okt. Et spændende sted at besøge når temperaturerne kommer under de 30 grader.
Los Angeles: 3% chance for en varm dag med over 32° og 98% chance for en varm dag med over 16°.
Palm Springs: 14% chance for en varm dag med over 32°.

Jeg ville vælge en tur fra San Francisco til Los Angeles med en afstikker østpå til Death Valley/Las Vegas (evt. slutte i Las Vegas) eller sydpå til Palm Springs/San Diego.
Fra San Francisco via highway 1 til Los Angeles er der godt 700 km, så jeres dagsmål passer meget fint med en sådan tur. Check afstande på maps.google.com

Personligt forerækker jeg et dagsgennemsnit så tæt på de 100 km som muligt. Der skal være tid til hygge og bål og campingliv. Det er en stor del af glæden ved ferie i motorhome.

Håber det hjælper jer videre til den rigtige beslutning.
vh Arne